Μπαράζ επαφών της Τρόικας με τους πολιτικούς αρχηγούς των κυβερνητικών κομμάτων

Το Σάββατο με Παπανδρέου και Σαμαρά, την Κυριακή με Καρατζαφέρη

Με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντώνται το Σαββατοκύριακο οι επικεφαλής της Τρόικας, που βρίσκονται από την Παρασκευή στην Αθήνα. Το Σάββατο συναντώνται με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου,

Αντώνη Σαμαρά και την Κυριακή με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

«Ουδέν σχόλιον» απάντησε ο επικεφαλής της Τρόικας, Πολ Τόμσεν, ερωτηθείς σχετικά με την καταβολή της 6ης δόσης, μετά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και οι υπόλοιποι επικεφαλής της Τρόικας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στη Βουλή.

Η αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου μέχρι και το 2015 και οι εγγυήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν τα δύο βασικά θέματα που έθεσε χθες η ηγεσία της Τρόικας κατά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με τον κ. Παπαδήμο, με τον οποίο συναντήθηκαν κατόπιν πρόσκλησής του οι εκπρόσωποι των ελεγκτών, συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από την ελληνική πλευρά για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, αλλά και για την ενεργοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Από τον υπουργό Οικονομικών ζήτησαν να μάθουν την πρόοδο των συμφωνημένων μετά το τέλος της πέμπτης αξιολόγησης μέτρων, η υλοποίηση των οποίων είναι απαραίτητη για την εκταμίευση των οκτώ δισ. ευρώ της δόσης.

Στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τη Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, θα κριθεί το θέμα της επιστολής που απαιτούν οι εταίροι από την κυβέρνηση και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα