«Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» η… πληρωμένη απάντηση Τσίπρα σε Σαμαρά

Με στίχους του Κώστα Βάρναλη απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του -την Κυριακή, από το βήμα της Βουλής- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλάει ως εκπρόσωπος «ασύδοτων συντεχνιών, που θέλουν να διασώσουν τα προνόμιά τους».

«Χθες (σ.σ. Κυριακή) ο πρωθυπουργός φρόντισε,

στους στίχους του Καβάφη που του είπα το Σάββατο, να μου απαντήσει με στίχους του Καβάφη: «Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις»… Όλως τυχαίως, πρόκειται για στίχους από το «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» σημείωσε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, με αφορμή την έναρξη της πανελλαδικής καμπάνιας εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Θα απαντήσω πάλι με στίχους, αυτή τη φορά του Κώστα Βάρναλη: δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα. Αυτό είναι η κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιταχύνει την εφαρμογή του Μνημονίου ενώ, όσον αφορά στο μέτωπο που άνοιξε με το κυβερνητικό σχήμα για τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκαθάρισε: «Δεν απειλούμε κανέναν. Λέμε το αυτονόητο, όμως, ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και δεν μπορεί μια συγκυριακή και οριακή πλειοψηφία να απογασίζει για το μέλλον των επόμενων γενεών».

Keywords
Τυχαία Θέματα