Αντικατάσταση Πεπόνη – Μουζακίτη ζητά ο Παπαϊωάννου

Την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων  Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ζητά με έγγραφό του από τον Αρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Στο αίτημά του ο υπουργός ζητά την αντικατάστασή τους μετά τις καταγγελίες τους περί παρεμβάσεως στο έργο τους από πρόσωπα και συμφέροντα που αποδείχθηκαν ατεκμηρίωτες και αβάσιμες, όπως αποδεικνύει έρευνα που διενήργησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλείται τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

Οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν αρχικά καταγγείλει

παρεμβάσεις ποικιλώνυμων οικονομικών συμφερόντων στο έργο τους, δίχως ωστόσο να προσκομίσουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τα καταγγελλόμενα.

Μετά το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης θα συγκληθεί το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου το οποίο τους είχε ορίσει, προκειμένου να εξετάσει την αντικατάστασή τους με άλλους εισαγγελείς εφετών.

Η κίνηση αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης έκανε λόγο ο Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Μ.Παπαϊωάννου.  «Επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές. Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Το ΛΑΟΣ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «όσο ανακατευόμαστε στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης, τόσο τους βάζουμε σε πειρασμό να ανακατευτούν και αυτοί σε θέματα της Εκτελεστικής Εξουσίας». «Η Βουλή είναι για να νομοθετεί, η Κυβέρνηση για να εκτελεί και η Δικαιοσύνη για να δικάζει. Η εμπλοκή των ρόλων κάνει κακό στη Δημοκρατία» καταλήγει ο ΛΑΟΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα