Αντ. Σαμαράς: «Δεν επαιτούμε βοήθεια, δεν εκλιπαρούμε για ελαφρύνσεις»

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να πούμε την αλήθεια και να εμπνεύσουμε στο λαό αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ξεφύγει από το στόχο του.

Επεσήμανε επίσης ότι ο λαός έχει ανάγκη από «αλήθεια, προοπτική,

ελπίδα και κουράγιο» και δίνοντας το στίγμα των προγραμματικών δηλώσεων υπογράμμισε ότι θα μιλήσει «χωρίς περιστροφές, γενικολογίες και εύκολες υποσχέσεις».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η χώρα θα τα καταφέρει, αλλά και την ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, αφού όπως είπε, με όπλο την αποφασιστικότητα και την ενότητα του ελληνικού λαού.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πέρα από τους «γκρίζους αριθμούς» υπάρχουν οι άνθρωποι και η κοινωνία και συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται να υπάρχουν άστεγοι, πολίτες που ζητούν τροφή στα συσσίτια, δεν γίνεται να αυξανονται οι αυτοκτονίες, να νιώθουν οι Έλληνες ανασφάλεια και φόβο εξαιτίας της εγκληματικότητας.

Κυρία επιδίωξή μας, πρόσθεσε, είναι να συγκρατήσουμε και να αντιστρέψουμε την ύφεση που παραλύει την χωρά. «Δεν επαιτούμε βοήθεια, δεν εκλιπαρούμε για ελαφρύνσεις, θα κάνουμε τομές γιατί πρέπει όχι γιατί μας το ζητούν», σημείωσε.

1.Έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις

2. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

3.Ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ, παράκαμψη της γραφειοκρατίας ώστε να απορροφηθούν κονδύλια.

4.Κλείσιμο-συγχώνευση δεκάδων οργανισμών φορέων του δημοσίου, μέχρι το τέλος του έτους θα ληφθούν οι αποφάσεις.

5.Μέτρα στήριξης ρευστότητας και επιστροφή καταθέσεων σε τράπεζες

6.Καταπολέμηση σπατάλης μέσω νέων τεχνολογιών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

7.Συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο

Ορκίστηκαν οι βουλευτές

Τον όρκο του βουλευτή έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Ολομέλεια, ο οποίος απουσίαζε από την τελετή ορκωμοσίας της Βουλής της 28ης Ιουνίου, λόγω της ανάρρωσής του.

Ορκίστηκαν επίσης βουλευτές ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι την ημέρα της ορκωμοσίας της Βουλής βρίσκονταν σε κυβερνητική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Τον νενομισμένο όρκο έδωσαν ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπανδρέου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, που επίσης δεν είχαν ορκιστεί μαζί με τα άλλα μέλη της Βουλής.

Της τελετής ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ενώπιον του οποίου ορκίστηκαν οι βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα