Αντ. Σαμαράς: «Αποφασισμένοι για αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές»

Σε θετικό κλίμα ήταν οι δηλώσεις Σαμαρά – Μπαρόζο έπειτα από τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ανέφερα στον κ. Μπαρόζο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές και μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, αλλαγή του επενδυτικού κλίματος, περιστολή φοροδιαφυγής και δραστική περικοπή δημοσίων δαπάνών σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Επισήμανα στον

κ. Μπαρόζο το πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση και την ανάγκη να υπάρχει συντονισμένη αντιμετώπιση ιδιαίτερα από τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου. Τόνισα την ανάγκη να αποφεύγονται δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, που δυσκολεύονται να αντιληφθούν την προσπάθειά μας».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «συζητήσαμε για τα κονδύλια που θα διαθέσει η ΕΕ από το 2014 έως το 2020, κονδύλια σημαντικά για νέα αναπτυξιακά έργα και χρηματοδότηση έρευνας, με στόχο την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, την αναγκαιότητα εφαρμογής των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την πλευρά της Ελλάδας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τονίζοντας πως όλοι επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε ότι «δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πολύ πιο σημαντικές», προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς τον διαβεβαίωσε πως η χώρα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε πως κατονοεί τις ανησυχίες των πολιτών για τις θυσίες που έχουν έχουν κάνει, όμως υπογράμμισε πως είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Στο σημείο αυτό, έστειλε μήνυμα στους Ελληνες πολίτες, τονίζοντας πως υπάρχει ελπίδα, καθώς και πως «δεν είναι μόνοι τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα