Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γιώργος για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στρέφεται το ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα στο Κίνημα, μετά τις πιέσεις αρκετών στελεχών για δρομολόγηση διαδικασιών διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος.

Η συνεδρίαση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την 21η Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω των συνεδριάσεων των υπουργικών συμβουλίων, θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι, με διευρυμένη σύνθεση. Εκτός των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, θα συμμετάσχουν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ

υπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, τρία είναι τα ζητήματα γύρω από τα οποία θα επικεντρωθεί η συζήτηση, ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων.

«Το πρώτο θέμα είναι η αξιολόγηση, σε βάθος, των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση… Το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη θα είναι η αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και κυρίως η δική μας ευθύνη, ο δικός μας στόχος να υποστηρίξουμε, με όλους τους τρόπους, με όλα τα μέσα την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να ολοκληρώσει με θετικό αποτέλεσμα την αποστολή της. Και το τρίτο ασφαλώς μείζον θέμα είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία ως μια αυτοκριτική αξιολόγηση, από όλους μας, για το πώς προχωρήσαμε, πού πήραμε τις σωστές αποφάσεις, που κάναμε λάθη, έως τι κάνουμε την επόμενη περίοδο και εν όψει εκλογών» εξήγησε ο κ. Μπεγλίτης.

Αυτά, βέβαια, θα συζητηθούν επισήμως. Γιατί, ανεπισήμως τουλάχιστον, οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης περιμένουν από τον κ. Παπανδρέου να ανοίξει -επιτέλους- τα χαρτιά του για την ηγεσία και τη διαδοχή στο κόμμα, δίνοντας τέλος στην αβεβαιότητα και την εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ, η οποία του κοστίζει και στις δημοσκοπήσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα