Ανοιχτό «παράθυρο» για ιταλική προσφυγή στους μηχανισμούς διάσωσης

Το ενδεχόμενο προσφυγής της Ιταλίας στους μηχανισμούς διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού, άφησε ανοιχτό ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι μια τέτοια ενέργεια δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της χώρας.

«Η Ιταλία δεν σκοπεύει να ενεργοποιήσει το μηχανισμό προς το παρόν, ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο για το μέλλον» δήλωσε ο Μόντι, εξηγώντας ότι ο μηχανισμός προορίζεται κυρίως για χώρες που τηρούν τις δημοσιονομικές συστάσεις της ΕΕ, όπως είναι η Ιταλία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός

δήλωσε, επίσης, ότι δεν είναι πεπεισμένος πως η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής θα καταφέρει να καθησυχάσει τις αγορές, οι οποίες έχουν ωθήσει τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στα επίπεδα του 6% τις τελευταίες εβδομάδες.

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αποφάσεων στην Ευρώπη που θεωρούνταν επαρκείς, αλλά αποδείχθηκε το αντίθετο. Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και αυτή τη φορά, αν και, εξετάζοντας το πακέτο συνολικά, διακρίνω περισσότερη ουσία από πολλές άλλες περιπτώσεις» σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα