25 συλλήψεις για παράνομα «φρουτάκια»

Σε δύο καταστήματα – καφενεία στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή του Ζωγράφου

Συνολικά 25 άτομα συνελήφθησαν, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε δύο καταστήματα, στα οποία λειτουργούσαν παράνομα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα («φρουτάκια»).

Η επιχείρηση διενεργήθηκε την Τρίτη το απόγευμα σε δύο καταστήματα – καφενεία, στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή του Ζωγράφου.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν οι δύο υπεύθυνοι των καταστημάτων, υπήκοοι

Βουλγαρίας και Αλβανίας αντίστοιχα, καθώς και οι 23 παίκτες των τυχερών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και της έρευνας που διενεργήθηκε στους χώρους των καταστημάτων, βρέθηκαν 50 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα («φρουτάκια»), ένας Η/Υ ως κεντρική μονάδα διαχείρισης και ελέγχου (server), μέσω της οποίας τίθετο σε λειτουργία το τυχερό παίγνιο, έξι κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, με τις οποίες γινόταν καταγραφή της εικόνας των πελατών του καταστήματος, καθώς και το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ, που προερχόταν από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων.

Τα παιγνιομηχανήματα, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής-«διαχειριστής», καθώς και οι συσκευές καταγραφής εικόνας, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του ΟΔΔΥ για φύλαξη.

Με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την αγορά των παιγνίων και τέθηκε σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα.

Όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα