Οι Hidden Orchestra στην Αθήνα

Οι Hidden Orchestra το κουαρτέτο από το Εδιμβούργο της Σκωτίας επιστρέφει στην Αθήνα για να μας χαρίσει μια ατμοσφαιρική ακουστική εμπειρία, το Σάββατο 12 Απριλίου στο Gagarin 205.
Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως σύγχρονη jazz με επιρροές που ξεκινούν από drum’n'bass, hip-hop και electronica και φτάνουν μέχρι την κλασική και κινηματογραφική μουσική.

Ορχηστρικά θέματα με πειραματική διάθεση, έντονη ατμόσφαιρα, που ισορροπούν ανάμεσα στην αστική μελαγχολία και τη μαγεία του φυσικού περιβάλλοντος. Πειραματική, σκοτεινή, περίπλοκη και ταυτόχρονα ενεργητική και ήρεμη.
Στις live εμφανίσεις τους, κύριο ηχητικό χαρακτηριστικό τους αποτελεί το groove, που προκύπτει από τη σύμπραξη των δύο ντράμερ επί σκηνής! Ενισχύεται από το μπάσο και τις λούπες του Joe Acheson, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και βασικός καθοδηγητής του εγχειρήματος. Η έντονη ατμόσφαιρα και διάθεση που προκύπτει, καλύπτονται από μελωδικές γραμμές που προέρχονται είτε από έγχορδα (βιολί, μπάσο), είτε από πνευστά (σαξόφωνο, τρομπέτα). Τα τέσσερα μέλη του σχήματος συνηθίζουν να αλλάζουν όργανα και ρόλους και να προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε κομματιού.
Τους γνωρίσαμε το 2010 όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο “Night Walks” στην Tru Thoughts, μια εταιρεία που εκπροσωπεί εξαιρετικούς καλλιτέχνες με ετερόκλητες επιρροές. Από την ίδια εταιρεία κυκλοφόρησε το 2012 και το δεύτερο ολοκληρωμένο album τους με τίτλο ‘’ Archipelago’’, στο οποίο ο Acheson, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, μαγνητοφωνώντας την ίδια τη «φωνή» της φύσης. Ο παφλασμός των κυμάτων και τα πουλιά που κελαηδούν, ενσωματώνονται άψογα στο τελικό αποτέλεσμα. Το BBC Music έγραψε χαρακτηριστικά: «Μια σειρά από αναμφισβήτητα όμορφους ήχους…στο άλμπουμ αυτό, ο Reich συναντά τους Portishead».
Έκτοτε οι οπαδοί τους αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα όπως και οι live εμφανίσεις τους στα μεγαλύτερα club και festival της Ευρώπης αλλά και πέραν αυτής.
Απολαύστε τους εκρηκτικούς Hidden Orchestra live στο Gagarin 205, ένα δυναμικό κουαρτέτο που θα μας κάνει να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα και θα μας προσφέρει νέες ηχητικές αφορμές για νοερά ταξίδια!
Gagarin 205 | Λιοσίων 205
Ώρα Έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηριών:
Προπώληση: 15€ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων) & 18 €
Εισιτήρια στην είσοδο: 22€

Keywords
Τυχαία Θέματα