MOGWAI + KWOON LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

MOGWAI + KWOON LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτήν την εβδομάδα το post-rock έχει την τιμητική του με

events all-around!

Εν όψει των δύο μεγάλων συναυλιών την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη

και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στο Fuzz Club στην Αθήνα, τα πάντα γεμίζουν intellectual μουσικό χρώμα, από το αιθέριο κιθαριστικό instrumental των δύο σημαντικότερων post-rock συγκροτημάτων του τώρα. Οι Mogwai, αυθεντικοί εκφραστές της Σκωτσέζικης σχολής εδώ και δεκαπέντε σχεδόν χρόνια έρχονται να γιορτάσουν την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους Young Team, που θεωρήθηκε από πολλούς ως ένα από τα πιο πρωτοποριακά (μέσα στα εκατό καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του ’90 από την Picthfork Media) πλούσιο από το χαρακτηριστικό θόρυβο του συγκροτήματος, όμορφα ενορχηστρωμένα τραγούδια και διαφορετικότητα που όχι μόνο σου κρατάει το ενδιαφέρον, αλλά αποδεικνύει και τη μαεστρία τους σε κάθε μουσική τους προσπάθεια. Οι Kwoon από την άλλη, εκφράζουν τη νέα δύναμη του post-rock με δύο άλμπουμ που έχουν αποκτήσει συλλεκτική αξία, βλέπε τραγούδια I lived on the moon, Eternal Jellyfish Ballet, θεωρούνται από πολλούς ως οι νέοι Mogwai και για παγκόσμια-πρώτη θα παίξουν μαζί με τους Σκωτσέζους αστέρες στις ίδιες σκηνές.

 

Οι Mogwai έχουν με την Ελλάδα ιδιαίτερα δυνατές σχέσεις και αυτό φαίνεται από τη μείωση του εισιτηρίου στα 28 ευρώ και τη θετική ανταπόκριση που είχε από το κοινό. Παράλληλα το τελευταίο τους άλμπουμ Hardcore wil never die, but you wil επιλέχθηκε ανάμεσα στα πέντε αγαπημένα των επισκεπτών του postwave.gr για το 2011.

 

Οι γάλλοι Kwoon αποθεώθηκαν το 2010, στις παρθενικές τους εμφανίσεις στην Ελλάδα και επιστρέφουν με το The Guillotine Show, ένα μοναδικής αισθητικής ΕΡ με περίτεχνες και επικές μουσικές. Ο Sandy Lavallart ψυχή και leader του συγκροτήματος, ενώ πριν από λίγους μήνες σύνθεσε και το μουσικό θέμα, για το promo video που σηματοδότησε την πεντηκοστή επέτειο της Διεθνής Αμνηστίας http://dai.ly/eGNyGY.

 

Αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 20:00 στην εκπομπή Stories From the City στο mindradio.gr, ο Θωμάς Χρίσταινας θα κάνει κουβεντούλα με το Sandy Lavallart εμπνευστή, συνθέτη και κιθαρίστα των Kwoon.

 

 

 

Την ίδια ημέρα στις 23:00 ο Άρης Καραμπεάζης και ο Θεοδόσης Μίχος μέσα από την εκπομπή τους Τόσο Νέοι & Τόσο Πουριτανοί από το offradio.gr, αποδίδουν φόρο-τιμής στους τόσο λατρεμένους στην Ελλάδα Mogwai.

 

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 μια μέρα πριν την Αθηναϊκή συναυλία περάστε μια βόλτα από το Mad Athens Club (Δεκελέων 12, Γκάζι) να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το τι αναμένεται να ακολουθήσει στο Fuzz Club, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου. Η ομάδα "Untitled" (Argybag & Missart), μαζί με τους dj Panos Chr και Anthony Flipside στα decks του Mad Club, θα σας βάλουν στον μαγικό και σκοτεινό κόσμο της postrock, experimental, alternative, instrumen

Keywords
Τυχαία Θέματα