Cirque du Soleil για πρώτη φορά στην Ελλάδα


Μία εξαιρετικά σπάνια, μία μοναδική – βιωματική εμπειρία που χαράζεται ανεξίτηλα στη μνήμη των τυχερών θεατών, κάθε ηλικίας! Αιχμαλωτίζοντας την καρδιά και το μυαλό, το θυμικό και τη λογική και κυρίως την αισθητική τους για πάντα!
«Alegría» σημαίνει στα Ισπανικά «αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία. Χρησιμοποιείται όμως απ’ τους Ισπανούς, όχι σε καταστάσεις ευθυμίας, αλλά αντίθετα σε καιρούς έντονων προβλημάτων, θλίψης ή πόνου, σαν αντιστάθμισμα, σαν
ισοδύναμο αντίδοτο, σαν γιατρικό. Με σκοπό να ξορκίσουν την κακοδαιμονία, να πάρουν κουράγιο και να αισιοδοξούν για μία καινούρια ημέρα.
Ίσως λοιπόν, η συγκυρία της ελληνικής κρίσης να αποτελεί το «ιδανικό περιβάλλον» για ένα «crash test» στο πολυπαινεμένο αυτό «θαυματουργό ελιξίριο». Να δοκιμαστούν λοιπόν, οι μαγικές του ιδιότητες, να τεκμηριωθεί κι εδώ, στη χώρα μας, το θαύμα της αληθινής τέχνης, που θα σηκώσει ξανά όρθιους τους «καθηλωμένους» της μελαγχολίας απ’ τον καναπέ, προσφέροντας τους έναν χείμαρρο ελπίδας, μία απέραντη θάλασσα χαράς και γέλιου, ένα νέο ζωογόνο ορίζοντα.Διασκεδάζοντας το φόβο, σπάζοντας την εσωστρέφεια και την κοινωνική απομόνωση, στέλνοντας ένα μήνυμα ζωής. Μέσω μίας συναρπαστικής παράστασης απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης, ενός ζωντανού, λειτουργικού έργου τέχνης, ενός φαντασμαγορικού, καθηλωτικού, ασύλληπτου υπερθεάματος. Που συνδυάζει αριστοτεχνικά τη μαγεία του τσίρκου, την ποίηση του θεάτρου και τη σαγήνη όλων των άλλων σκηνικών τεχνών, της μουσικής, της μιμικής, του χορού – με την ακροβασία και τον αθλητισμό. Δομώντας έτσι μία καθολική γιορτή των αισθήσεων, ένα ονειρικό περιβάλλον, ένα σκηνικό ιδεώδες, όπου συνυπάρχει ο εντυπωσιασμός των τεράστιων επιβλητικών σκηνικών, των ανυπέρβλητων φωτισμών και των σπέσιαλ εφέ, η απόλαυση της ζωντανής μουσικής και των συγκινησιακά φορτισμένων τραγουδιών, η αποθέωση της δύναμης, της τόλμης, της δεξιοτεχνίας σε ακροβατικά που κόβουν την ανάσα - καταρρίπτοντας κάθε φυσικό νόμο, η καλαισθησία των εικόνων, η έκφραση και η ακρίβεια στη χορογραφία και την κίνηση, η άδολη χαρά, το χιούμορ και το γέλιο που σκορπούν απλόχερα οι κλόουν…Ο κάθε άνθρωπος έχει το βασικό, θεμελιώδες, αναφαίρετο δικαίωμα, να προσεγγίσει, να αναγνωρίσει, να βιώσει και να κατακτήσει για μία φορά έστω στη ζωή του, την έννοια της ευτυχίας, της αρμονίας, της τελειότητας.Να νοιώσει το δέος, να ταξιδέψει στο όνειρο, να έχει κάτι, κάπου, κάποτε να αφηγηθεί!H Alegría είναι το ιδανικό όχημα γι’ αυτό το μοναδικό, γοητευτικό, αξέχαστο ταξίδι στον τόπο της καλλιτεχνικής αποπλάνησης.Ένα φουτουριστικό μέσον για ένα σουρεαλιστικό, παραμυθένιο μέρος. Εκεί όπου γεννιέται, αναπτύσσεται, ανασαίνει και κινείται, ο μαγικός κόσμος του Cirque du Soleil. Του «μεγαλύτερου θεάματος στον κόσμο». Του κορυφαίου των κορυφαίων καλλιτεχνικών σχημάτων που ενσαρκώνει το αυτονόητο της αληθινής τέχνης: Την υψηλή αισθητική και ποιότητα με την απόλαυση της μαζικής διασκέδασης.

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
· 22 νταλίκες μεταφέρουν την υλικοτεχνική υποδομή της
Keywords
Τυχαία Θέματα