Ζεστό γάλα και κρύο γιαούρτι το κέρασμα του ΔΚ στη συνάντηση με το ΡΤΚ

14:19 16/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ζεστό γάλα και κρύο γιαούρτι φέρεται να κέρασαν οι ιθύνοντες του τ/κ κόμματος Δημοκρατικό Κόμμα – Εθνικές δυνάμεις στην αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, μεταφέροντας το μήνυμα «το στόμα που κάηκε από το γάλα, τρώει το γιαούρτι φυσώντας του».

Όπως μεταδίδουν τ/κ ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η συνάντηση των δύο κομμάτων για συζήτηση του ενδεχομένου σχηματισμού «κυβέρνησης» έγινε το πρωί στα γραφεία του ΔΚ-ΕΔ και άρχισε με ένα ενδιαφέρον –

όπως χαρακτηρίζεται – κέρασμα. Κανένα σχόλιο δεν έγινε πριν από την έναρξη της συνάντησης, όπως συνηθίζεται στα κατεχόμενα. Σχόλια όμως, θετικά και αρνητικά, έγιναν πολλά στις σελίδες κοινωνικές δικτύωσης με το άκουσμα της είδησης για το κέρασμα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου δήλωσε ότι συμφώνησαν στις βασικές αρχές εκτός του κυπριακού προβλήματος. Θα συναντηθεί και πάλι, πρόσθεσε, με τα άλλα κόμματα και θα αρχίσει τις διεργασίες για το σχηματισμό «κυβέρνησης» καθορίζοντας τη Δευτέρα το αργότερο, ως την ημέρα που θα αποφασίσουν.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς του ΔΚ-ΕΔ παραδέχθηκε ότι οι απόψεις των δύο κομμάτων στο Κυπριακό είναι διαφορετικές, αλλά το ΔΚ δεν θα δυσκολέψει την νέα διαδικασία των συναντήσεων που θα αρχίσει μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Η συνάντηση, αναφέρεται, διήρκησε περίπου δύο ώρες και μαζί με τον Ντενκτάς παρευρίσκονταν ο γγ του ΔΚ-ΕΔ, Μπενγκού Σόνια και οι «βουλευτές» Μουσταφά Αραμπατζίογλου, Σερχάτ Κοτάκ και Αχμέτ Κασίφ.

Κληθείς να σχολιάσει το κέρασμα του ζεστού γάλακτος και του κρύου γιαουρτιού, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι ήταν μια χιουμοριστική απάντηση στο συκώτι που τους κέρασε το ΡΤΚ (σχόλιο που παραπέμπει σε δηλώσεις του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι το ΔΚ θα “φάει το συκώτι του ΡΤΚ” και την απάντηση τότε του Σερντάρ Ντενκτάς ότι δεν θα φάνε το συκώτι κανενός).

Χθες ο Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και η αντιπροσωπεία του ΡΤΚ είχαν συναντήσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Κοινοτικής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα