Υπουργός Παιδείας: Εχει πέσει στο κενό η ανάδειξη ξεχωριστής κρατικής οντότητας στα κατεχόμενα

10:43 15/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η βίαιη διαίρεση και διχοτόμηση της Κύπρου από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και η προσπάθεια για την ανάδειξη μιας ξεχωριστής κρατικής οντότητας έχει πέσει εδώ και 30 χρόνια στο κενό, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία της 30ης επετείου σήμερα της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο κ. Κενεβέζος ανέφερε ότι συμπληρώνονται ήδη 30 χρόνια από την ημέρα εκείνη που οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και η τότε τουρκοκυπριακή ηγεσία, υπό τον Ραούφ

Ντενκτάς, προχώρησαν στην ανακήρυξη της κατεχόμενης από τα τουρκικά στρατεύματα κυπριακής γης, σε ανεξάρτητο κράτος, την ούτω καλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Ήταν μια ενέργεια, είπε, που στην πραγματικότητα είχε σχεδιαστεί πολλά χρόνια πριν, από την περίοδο της γένεσης της Ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας όταν στους κύκλους των Τουρκοκυπρίων κυρίαρχο σύνθημα ήταν το «Τακσίμ» (που σημαίνει διχοτόμηση).

«Η βίαιη διαίρεση και διχοτόμηση της πατρίδας μας από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και η προσπάθεια για την ανάδειξη μιας ξεχωριστής κρατικής οντότητας έχει πέσει εδώ και 30 χρόνια στο κενό», είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Η όποια προσπάθεια για την ανάδειξη αυτού του μορφώματος σε διεθνή βήματα, σημείωσε, «έχει αποτύχει οικτρά, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποτελεί μία απλή ‘κοινότητα’ αλλά κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο, ισότιμο μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Κενεβέζος είπε ότι σήμερα, 30 χρόνια μετά, διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά και στέλλουμε παντού το μήνυμα ότι εμείς δεν ξεγράφουμε πατρίδες, δεν πρόκειται να γονατίσουμε στις «ατέλειωτες σκλαβιές», αλλά επιμένουμε πεισματικά στην απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες ελευθερίας και προϋποθέσεις ευημερίας και προόδου για όλους τους κατοίκους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα