Υπόλογοι όσοι στοιβάζουν λαθρομετανάστες

23:07 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αστυνομικές επιχειρήσεις παρουσία εισαγγελέων και υγειονομικών από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε σπίτια όπου στοιβάζονται δεκάδες μετανάστες εξήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ολοκληρώθηκαν οι νομικές διαδικασίες και οι ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών θα συλλαμβάνονται και θα διώκονται.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του μίλησε για «ανθρωπιστική κρίση με επικίνδυνες παρενέργειες για τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία», καθώς «χιλιάδες άνθρωποι που συρρέουν στην Ελλάδα

κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας. Προέρχονται από χώρες που συνήθως έχουν λοιμώδεις ασθένειες» και πολλοί εξ αυτών «είναι θύματα εγκληματικών ομάδων, ενεργούμενα από κυκλώματα εγκληματιών, προκειμένου να επιβιώσουν στη χώρα μας που ζουν παράνομα και μεταφέρουν αρρώστιες και λοιμώδη νοσήματα»

Όπως τόνισε, η συγκατοίκηση των υπεράριθμων παράνομων μεταναστών σε μικρούς χώρους, πέραν του ότι προσβάλλει τον ανθρωπισμό και την ηθική, αποτελεί «υγειονομική βόμβα» για οικογένειες Ελλήνων ή μεταναστών που μένουν στις ίδιες πολυκατοικίες. Ως εκ τούτου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε «στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, μετατρέποντας από πταίσμα σε πλημμέλημα το αδίκημα της υπεράριθμης στέγασης ανθρώπων σε διαμερίσματα», ενώ είναι σε εξέλιξη «οργανωμένες επιχειρήσεις εντοπισμού και εκκένωσης αυτών των κατοικιών με την παρουσία αρμόδιου εισαγγελέα και σε συνεργασία» με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, κάλεσε «τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία», ενώ διαβεβαίωσε ότι «ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχωράει κανονικά και το πρώτο Κέντρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί».

Όσον αφορά δε στους ιδιοκτήτες που παρείχαν μαζική στέγη σε παράνομους μετανάστες «θα διώκονται ποινικά με βαριές ποινές».

Keywords
Τυχαία Θέματα