Υπογραφές συμφωνιών μεταξύ Κύπρου – Ιορδανίας

10:23 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τρεις συμφωνίες στους τομείς εμπορίου, υγείας και ναυτιλίας και ένα Μνημόνιο στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θα υπογραφούν σήμερα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην Ιορδανία.

Οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αμμάν συνεχίζονται σήμερα με συνάντηση και συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας και συναντήσεις με άλλους κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραστεί και θα

μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αμμάν και Κύπρου. Στο φόρουμ, προστίθεται, θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός της Ιορδανίας Fayiz Tarawneh.

Όπως αναφέρεται, «στο περιθώριο του φόρουμ θα υπογραφτεί Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Ιορδανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ιορδανίας και του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γερουσίας Taher Mari και τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ιορδανίας Abdel Karim Doughmi.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, μετά την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Μετά τις συνομιλίες θα υπογραφεί Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας για Συνεργασία στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της Ιατρικής Επιστήμης, καθώς και Συμφωνία στον τομέα της Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Θα υπογραφτεί, επίσης, μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Υπουργείου Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ιορδανίας, Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας», προστίθεται.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Ιορδανός Πρωθυπουργός θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός της Ιορδανίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα επισκεφθεί την αρχαία πόλη Citadel, που βρίσκεται στο κέντρο του Αμμάν.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνοδεύεται από την σύζυγό του Ελση, ενώ η κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Διονύση Μαυρονικόλα, τον Προϊστάμενο Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών Ευριπίδη Ευριβιάδη, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Ιορδανία Χαράλαμπο Χατζησάββα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα