Υπό προϋποθέσεις το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, λέει το SPD

11:20 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) θεωρεί ότι η υπερψήφιση ενός πακέτου βοήθειας για την Κύπρο εξαρτάται από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, γράφει σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Σύμφωνα με τη γερμανική ηλεκτρονική εφημερίδα “Handelsblatt Online”, ο εκπρόσωπος ευρωπαϊκής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Μίχαελ Ροτ, κάλεσε τη γερμανική Κυβέρνηση

να δώσει στους βουλευτές μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την Κύπρο, λέγοντας ότι οι Σοσιαλδημοκράτες συνέδεαν πάντα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Εξάλλου, η Frankfurter Rundschau, αφού αναφέρει ότι υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για την καθυστέρηση της βοήθειας προς την Κύπρο, σημειώνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να συμφωνήσει, διότι αποτελεί εθνικό συμφέρον η σταθερότητα του ευρώ. Η εφημερίδα προειδοποιεί ακόμη ότι μια πιθανή διάλυση της ευρωζώνης θα έχει δραματικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία και τους Γερμανούς καταθέτες.

Ο γερμανικός Τύπος γράφει επίσης ότι η εικόνα των κυπριακών τραπεζών δεν είναι καλή και ότι υπάρχει η υποψία ότι Ρώσοι ολιγάρχες τις χρησιμοποιούν για ξέπλυμα χρήματος. Προσθέτει πως το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θέλουν να πάρουν μέτρα κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και ότι η κυπριακή κυβέρνηση φάνηκε πρόσφατα πρόθυμη να εξετάσει αυτές τις κατηγορίες.
Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt γράφει ότι η Μόσχα υποσχέθηκε παροχή βοήθειας προς την Κύπρο και σημειώνει ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί έκπληξη καθώς, όπως υποστηρίζει, Ρώσοι ολιγάρχες έχουν στο νησί περίπου 26 δισ. ευρώ.

Κάνει επίσης αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος μεσολάβησε και συνομίλησε με τον ομόλογό του στη Μόσχα προκειμένου να πεισθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να παραχωρήσει ένα επιπρόσθετο δάνειο έκτακτης ανάγκης στην Κύπρο. Σημειώνει στο σημείο αυτό ότι 28% της Ελληνικής Τράπεζας, της τρίτης δηλαδή σε μέγεθος τράπεζας στην Κύπρο, ανήκει στην Εκκλησία.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι όντως ο Ρώσος Πρόεδρος συνομίλησε με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Ρωσίας να βοηθήσει το νησί.

The post Υπό προϋποθέσεις το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, λέει το SPD appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα