Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε Τραχυπέδουλα και Κιδάσι

07:43 22/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 23:00 περίπου χθες το βράδυ η φωτιά που μαίνονταν για 12 περίπου ώρες στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Τραχυπέδουλας και Κιδασίου. Η φωτιά που κατέκαψε τεράστια έκταση, 5 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ξηρών χόρτων, άγριας βλάστησης, πεύκων ελιών, χαρουπιών, αμυγδαλιών και αμπελιών απείλησε κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά στις δύο κοινότητες.

Λίγο πριν τις 23:00 χθες το βράδυ η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ εκτός ελέγχου βρίσκονταν ακόμη ένα μικρό

μέτωπο.

Η φωτιά ξέσπασε στη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης σε αγροτική περιοχή νότια της Τραχυπέδουλας ωστόσο παρά την κατάσβεση της λίγες ώρες αργότερα, στις 11 χθες το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε. Το έργο της κατάσβεσης σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία κατέστη πολύ δύσκολο λόγω των ανεξέλεγκτων ανέμων που συνεχώς άλλαζαν πορεία. Ο πύρινος εφιάλτης απείλησε κατοικίες τόσο στην Τραχυπέδουλα όσο και στο Κιδάσι αλλά και κτηνοτροφικά υποστατικά, οι ιδιοκτήτες των οποίων ωστόσο, κατάφεραν να απομακρύνουν τα ζώα τους.

Όπως εκτιμά η πυροσβεστική υπηρεσία η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε είναι τεράστια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιστρατεύτηκαν 30 οχήματα των πυροσβεστικών και Αγροτικών σταθμών Πάφου και Λεμεσού, του Τμήματος Δασών, του Ταμείου Θήρας, και της Πολιτικής Άμυνας, ενώ εργάστηκαν 30 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, της Εθνικής Φρουράς, του Ταμείου Θήρας του Τμήματος Δασών, και των κατοίκων της περιοχής. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα κλήθηκαν και μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς συνελήφθη 35χρονος από χωριό της περιοχής ο οποίος ανακρίθηκε και χωρίς να προκύψει τίποτα εις βάρος τους απολύθηκε χθες βράδυ.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των υπολοίπων τμημάτων, που εργάστηκαν για την κατάσβεση της με στόχο να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση της, ενώ και τρία πτητικά μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις στην περιοχή από νωρίς το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα