Υπό κράτηση Ε/κ και Τ/κ για κατοχή ναρκωτικών

15:45 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον δύο ατόμων, ενός 64χρονου Τουρκοκύπριου και ενός 45χρονου Ελληνοκύπριου από τη Λευκωσία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε κατορθωτή ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της ΥΚΑΝ αφού και οι δύο

είναι γνωστοί στην Υπηρεσία. Ο μεν Τουρκοκύπριος είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ ο Ελληνοκύπριος είναι γνωστός χρήστης εδώ και πολλά χρόνια.

Στα γραφεία της ΥΚΑΝ έφταναν το τελευταίο διάστημα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 64χρονος διακινούσε σκληρά ναρκωτικά από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση. Χθες βράδυ ο Ελληνοκύπριος επισκέφθηκε το σπίτι του Τουρκοκύπριου στη Λάρνακα και ύστερα από λίγο αναχώρησαν με το αυτοκίνητο του 45χρονου. Το αυτοκίνητο με τους δύο άνδρες θεάθηκε να περνά στα κατεχόμενα.

Ύστερα από 20 περίπου λεπτά οι δύο άνδρες επέστρεψαν στις ελεύθερες περιοχές και κατευθύνθηκαν προς τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, όπου κοντά στα Λειβάδια το αυτοκίνητο τους ανακόπηκε για έλεγχο από την ΥΚΑΝ. Μέσα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 112 γραμμάρια ηρωίνης. Το πρώτο σακουλάκι περιείχε 107 γραμμάρια και το δεύτερο πέντε. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο τρόπος με τον οποίο ήταν συσκευασμένα τα ναρκωτικά δεικνύει ότι ήταν έτοιμα προς πώληση σε ντόπιους χρήστες.

Οι δύο συνελήφθηκαν και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα επταήμερης προσωποκράτησης τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα