Υπό έλεγχο και οι τρεις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου

20:38 1/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επί ποδός τέθηκε το Σάββατο η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Επαρχία Πάφου για την κατάσβεση τριών πυρκαγιών που ξέσπασαν σε αγροτικές περιοχές. Οι τρεις πυρκαγιές, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζιή, τέθηκαν υπό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στις 8:30 περίπου στην περιοχή της Αναρίτας. Για την κατάσβεσή της επιστρατεύτηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και μία φορητή μονάδα πυρόσβεσης από το κοινοτικό συμβούλιο Κουκλιών. Η πυρκαγιά κατέκαψε στο πέρασμά της

ένα εκτάριο ξηρά χόρτα και σκουπίδια.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή της Πενταλιάς γύρω στις 8 :10 το πρωί. Για την κατάσβεση της εργάστηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και του κοινοτικού συμβουλίου.

Επιστρατεύτηκαν 7 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών καθώς και τρία οχήματα από τα κοινοτικά συμβούλια Πενταλιάς, Αμαργέτη και Κελοκεδάρων. Η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε 4 εκτάρια ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Λόγω του δύσβατου της περιοχής στην περιοχή έφτασαν και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε στη 1:30 το μεσημέρι.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 18:30 περίπου και η τρίτη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:00 περίπου το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή της Κρήτου Τέρρα, κατακαίγοντας τρία εκτάρια άγριας βλάστησης και ξηρά χόρτα. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 8 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα