Υπό διερεύνηση το χθεσινό περιστατικό κατά την προσγείωση αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών

21:45 6/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το πλήρωμα και οι επιβάτες αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών, του οποίου έσκασε ένα λάστιχο κατά τη διαδικασία προσγείωσης χθες το πρωί, δεν διέτρεξαν κανένα κίνδυνο ούτε και προκλήθηκε πανικός, σύμφωνα με εκπροσώπους των Αερογραμμών και του αεροδρομίου Λάρνακας, οι οποίοι προέβησαν σήμερα σε δηλώσεις για το συμβάν.

Χθες το πρωί, Κυριακή του Πάσχα, το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας τέθηκε σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσει περιστατικό όταν, κατά τη διαδικασία προσγείωσης αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών

που εκτελούσε την πτήση Βηρυτός – Λάρνακα, έσκασε ένα από τα λάστιχά του.

Οι 47 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα του αεροσκάφους δεν έπαθαν απολύτως τίποτε και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο κτίριο του αεροδρομίου Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε ότι «χθες ανήμερα του Πάσχα αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Βηρυτός – Λάρνακα, με 47 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, κατά τη διαδικασία της προσγείωσης και ενώ το αεροσκάφος, τύπου Αirbus 320, βρισκόταν ήδη στο δίαυλο, σημειώθηκε σκάσιμο του αριστερού λάστιχου».

Ο κυβερνήτης της πτήσης, συνέχισε, αμέσως προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες και το αεροσκάφος στάθμευσε με ασφάλεια σε βοηθητικό διάδρομο τροχοδρόμησης. «Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο κτίριο του αεροδρομίου Λάρνακας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια της πτήσης ενώ δεν υπήρξε πανικός ανάμεσα στους επιβάτες τους οποίους ενημέρωσε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους για το τι είχε συμβεί», τόνισε ο κ. Κυριάκου.

Ανέφερε επίσης ότι «ο Διευθυντής Ασφάλειας των Κυπριακών Αερογραμμών διερευνά το περιστατικό και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό συνέβη».

Εξάλλου ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι «χθες γύρω στις 07.26 το πρωί ο διεθνής αερολιμένας Λάρνακας τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτο περιστατικό που σημειώθηκε σε αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Βηρυτός– Λάρνακα. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά τη διαδικασία προσγείωσης του αεροσκάφους όταν έσκασε ένα από τα ελαστικά του».

Πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος «κατευθύνθηκε και ακινητοποιήθηκε στο βοηθητικό διάδρομο τροχοδρόμησης του αερολιμένα Λάρνακας. Από το περιστατικό δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 47 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, οι οποίοι αποβιβάστηκαν χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα».

Ο κ. Ασπρής ανέφερε ακόμα ότι «οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του αεροδρομίου Λάρνακας ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα