ΥΠΕΞ: Διευκόλυνση θεωρήσεων εισόδου σε Ουκρανούς για τουρισμό

10:36 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε διευκόλυνση της θεώρησης εισόδου σε Ουκρανούς που διαμένουν στη χώρα τους αποκλειστικά για τουριστικούς σκοπούς, θα προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείων Ειδήσεων η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.

Η διευκόλυνση αυτή, ανέφερε η κ. Μαρκουλλή, είναι παρόμοιου τύπου με αυτήν που ισχύει για τη Ρωσία.

Ερωτηθείσα κατά πόσο αναμένεται αυτή η διευκόλυνση να αυξήσει το τουριστικό ρεύμα από την Ουκρανία στην Κύπρο,

η Υπουργός δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος». Σίγουρα, πρόσθεσε, «στόχος μας είναι να έχουμε διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό ίσως των αφίξεων».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο έχει ή θα υπογραφεί κάποια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα, η κ. Μαρκουλλή ανέφερε ότι «δεν υπάρχει θέμα συμφωνίας». Είναι, είπε, «μία διευθέτηση, η οποία έχει γίνει για διευκόλυνση της θεώρησης εισόδου αποκλειστικά για τουριστικούς σκοπούς».

Διευκρίνισε ότι η διευκόλυνση θα ισχύει νοουμένου ότι ο αιτητής της θεώρησης βρίσκεται στην Ουκρανία. Δηλαδή, πρόσθεσε, δεν θα μπορούν Ουκρανοί πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε άλλες χώρες να κάνουν αιτήσεις με αυτόν τον τρόπο.

«Πρόκειται για πολίτες της Ουκρανίας, οι οποίοι βρίσκονται στην Ουκρανία και για τουριστικούς σκοπούς αιτούνται να επισκεφθούν στην Κύπρο μέσω της νέας διαδικασίας», είπε.

Η Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, τέλος στο ΚΥΠΕ, ότι η νέα διαδικασία δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ και θα ανακοινωθεί επίσημα από τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στο Κίεβο σε περίπου μία εβδομάδα.

Χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Κονσταντίν Γκρίσενκο δημοσιοποίησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter την πληροφορία για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης θεώρησης διαβατηρίων προς Ουκρανούς πολίτες, εξηγώντας ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα