Υπέρ του ευρωομολόγου ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ

10:32 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ιδέα των ευρωομολόγων δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, δήλωσε την Τετάρτη ο Γερμανός Ευρωπαίος Επίτροπος Guenther Oettinger, τη στιγμή που αυξάνεται η πίεση προς τη Γερμανία για να αποσύρει την άρνηση της σε αυτά τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία.

”Η συμβουλή μου προς όλους τους εμπλεκόμενους θα είναι να μην αποκλείσουν τα ευρωομόλογα, ουσιαστικά”, είπε ο κ. Oettinger στην επιχειρηματική εφημερίδα ”Handelsblatt”, σχολιάζοντας δημοσιεύματα ότι κατά τη σημερινή

ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ πιθανό Γαλλία και άλλες χώρες να πιέσουν το Βερολίνο να αλλάξει τη στάση του επί του θέματος.

Ο νέος Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ασκεί πιέσεις για εφαρμογή ευρωομολόγων – συγκέντρωση του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης – ως λύση για τη μακροχρόνια κρίση χρέους.

Είναι ”θέμα χρόνου”, υποστήριξε ο κ. Oettinger.

Η έκδοση ευρωομολόγου θα μπορούσε να είναι ο ”θεμέλιος λίθος” για μια νέα χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική, αλλά μόνο όταν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης επικυρώσουν μια δημοσιονομική συμφωνία και είναι σταθερά στην πορεία προς την ενοποίηση, είπε ο Γερμανός Επίτροπος.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ ανησυχεί ότι η έκδοση ευρωομολόγων θα οδηγήσει σε αύξηση στο εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού της Γερμανίας και θα μειώσει το κίνητρο των χωρών να εξισορροπήσουν τα δημόσια οικονομικά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα