Υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Τσάβες ο Αναστασιάδης

13:05 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη βαθειά του λύπη για το θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγο Ραφαέλ Τσάβεζ Φρίας εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Προέδρου Τσάβες, στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Λευκωσία.

“Τον Πρόεδρο Τσάβεζ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του για την ευημερία και το καλό

του λαού του, πάντοτε θα ενθυμούμαστε ως μια διακεκριμένη φυσιογνωμία στην ιστορία της Βενεζουέλας”, έγραψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο βιβλίο συλλυπητηρίων, στη ειδικώς διαμορφωθείσα αίθουσα της Πρεσβείας, όπου, απουσιάζοντος του Πρεσβευτή της Βενεζουέλας, τον κ. Αναστασιάδη υποδέχθηκε ο Πρώτος Γραμματέας Ραφαέλ Πιρέλα Βιγιαλόμπος.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράφοντας στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων, “με βαθειά θλίψη” έλαβε τα θλιβερά νέα “για τον πρόωρο θάνατο του Προέδρου Ούγο Ραφαέλ Τσάβεζ Φρίας”.

“Κατά τη διάρκεια της 14ετούς θητείας του”, πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, “ο Πρόεδρος Τσάβεζ προώθησε αποφασιστικά την περιφερειακή ολοκλήρωση στη Λατινική Αμερική και η συμβολή του στη διασφάλιση της ειρήνης στην Κολομβία ήταν επίσης μεγάλης σημασίας και χειροκροτήθηκε διεθνώς”.

“Αυτή την ώρα του εθνικού πένθους, παρακαλώ δεχθείτε εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας”, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, “τα θερμά μου συλλυπητήρια”.

“Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Προέδρου Τσάβεζ και το φίλο λαό της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα