Υπ. Υγείας: Σημαντικός αριθμός αιματολογικών ασθενών κυρίως νεαρότερων ηλικιών θεραπεύεται

18:27 18/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην κατανόηση της βιολογίας και των υποκείμενων μοριακών και κυτταρογενετικών διαταραχών που συνοδεύουν τις αιματολογικές νεοπλασίες, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης σε χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης του 3ου Παγκύπριου Αιματολογικού Συνεδρίου, στη Λεμεσό, που διοργανώνεται από την Κυπριακή Αιματολογική Εταιρεία υπό την αιγίδα

του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως καταβάλλεται επίσης μεγάλη προσπάθεια ώστε τα αποτελέσματα της βασικής έρευνας να περνούν από το εργαστήριο στην κλινική πράξη, το ταχύτερο δυνατόν αλλά και τεκμηριωμένα με σκοπό το πραγματικό όφελος των ασθενών.

Σήμερα, ανέφερε, θεραπεύεται σημαντικός αριθμός αιματολογικών ασθενών, κυρίως νεαρότερων ηλικιών με σημαντική αύξηση της επιβίωσής τους.

Είπε πως σχεδόν όλα τα αιματολογικά νοσήματα εμπίπτουν στην κατηγορία των σπάνιων νοσημάτων, αφού σπάνια νοσήματα ορίζονται τα νοσήματα που εμφανίζονται στον γενικό πληθυσμό σε συχνότητα μικρότερη των 1:2000. Σήμερα, με τη βοήθεια της χρήσης μοριακών τεχνικών επιτυγχάνεται συχνά η ακριβής διάγνωση σε λίγες ώρες, η οποία και καθοδηγεί την εξατομικευμένη θεραπεία, πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση και βελτίωση των Υπηρεσιών που παρέχει, που στοχεύουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα