Υπ. Υγείας : Αναβάλλεται, δεν αναστέλλεται το ακτινοθεραπευτικό στη Λεμεσό

02:16 18/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Υγείας έχει το περιθώριο να σκεφτεί όχι να αναστείλει τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Λεμεσό αλλά να την αναβάλει για κάποια μικρή χρονική περίοδο, αφού, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, τα περιστατικά του καρκίνου καλύπτονται από το υφιστάμενο τμήμα στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Η τοποθέτηση του Υπουργού απαντούσε στην έντονη ανησυχία

που εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσσής για τη μη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Λεμεσό.

Ο κ. Ρουσής, στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου σπιτιού της Europa Donna στην Πάφο, κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να θέσει τα θέματα υγείας πάνω από τα οικονομικά προβλήματα. Η μοναδική διαχρονική αξία, είπε, είναι η υγεία του ανθρώπου, προσθέτοντας πως για αυτό θα πρέπει οι αριθμοί να παραμεριστούν. Το συγκεκριμένο έργο, συνέχισε, θα πρέπει να αρχίσει να διεκπεραιωθεί γιατί – όπως είπε – στην Πάφο πολλοί καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται με τη μεταφορά τους στη Λευκωσία.

Απαντώντας, ο κ. Πετρίδης είπε «όταν ήταν παχιές οι αγελάδες μπορούσαμε .Όπως το 2005 και το 2008», σημειώνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα τα πράγματα είναι δύσκολα.

Όταν τα περιστατικά του καρκίνου καλύπτονται από το υφιστάμενο τμήμα στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, τότε αυτό δίνει περιθώριο στο Υπουργείο Υγείας να σκεφτεί όχι να αναστείλει τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Λεμεσό αλλά να την αναβάλει για κάποια μικρή χρονική περίοδο.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως έχουν γίνει προσπάθειες και έχουν ανατεθεί μελέτες ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο να τις έχει το Υπουργείο Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα