Υπ. Παιδείας: Η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει όλες τις εξαγγελίες της για την παιδεία

20:11 17/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και τη διάθεση να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των εξαγγελιών της για την παιδεία, διεμήνυσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

Μιλώντας σήμερα στα εγκαίνια του A’ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Γερίου, ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι «μέλημα της σημερινής Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της παιδείας μας, με την εφαρμογή μιας στοχευμένης και σαφώς σχεδιασμένης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Επεσήμανε ότι στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης καθορίζεται

σαφώς ο στόχος για ένα «ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, όπου όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης μέσα σε σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα σχολικά κτίρια».

«Έχουμε την πολιτική βούληση και τη διάθεση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων των εξαγγελιών μας για την παιδεία, γιατί οφείλουμε στα παιδιά και τους νέους μας μια σύγχρονη αναβαθμισμένη και ποιοτική εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο ίσαμε το πανεπιστήμιο» είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Ανέφερε ότι η συνεχής βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων με την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, την αντισεισμική αναβάθμιση των υφισταμένων και τις επεκτάσεις που γίνονται, αποτελεί βασική παράμετρο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης που υλοποιείται σταδιακά.

Ο κ. Κενεβέζος ανέφερε ότι η ανέγερση του A’ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Γερίου εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Κυβέρνησης γενικότερα για την παροχή της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης στην προδημοτική εκπαίδευση.

Το A’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Γερίου, είπε, αποτελεί ένα καινούριο εκπαιδευτικό συγκρότημα σύγχρονων προδιαγραφών και μοναδικό στο είδος του έργο εκπαιδευτικής υποδομής, με όλες τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που η αξιοποίησή τους αναβαθμίζει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την παρεχόμενη εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η ολοκλήρωση του έργου αναμφίβολα συμβάλει και στην αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα