Υπ. Δικαιοσύνης: Να ξανακάνουμε την Αστυνομία περήφανη

16:35 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιδίωξη του Υπουργού, της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι να ξανακάνουν την Αστυνομία περήφανη στα μάτια των Κυπρίων με τη σωστή εκπαίδευση και με την επιμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων εκ μέρους του προσωπικού της, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη ΜΜΑΔ όπου παρακολούθησε την εκπαίδευση των αντιοχλαγωγικών ομάδων για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Προέτρεψε για σκληρή δουλειά ώστε τα αποτελέσματα να είναι σύντομα θετικά.

«Να έχουμε έναν αστυνομικό περήφανο, ο οποίος να ασκεί

τα καθήκοντά του με αποτελεσματικότητα και να μην δέχεται την οποιαδήποτε αμφισβήτηση από τον οποιοδήποτε, για την αποτελεσματικότητά του αλλά και για τον σεβασμό τον οποίο επιδεικνύει στον συνάνθρωπό του», είπε.

Πρόσθεσε ότι η προσπάθειά μας είναι μέσα από την εκπαίδευση να αυξηθεί η ικανότητά της Αστυνομίας για επιχειρησιακή δράση και αντιμετώπιση κάποιων μορφών αντίδρασης, κυρίως κοινωνικής, που τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στον τόπο, λόγω και των κοινωνικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι η εκπαίδευση και η αντίδραση στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων δεν βασίζεται στην άσκηση βίας, αλλά στην απόκρουσή και στη σύλληψη εκείνων οι οποίοι παραβιάζουν το νόμο.

«Είδα με ικανοποίηση να γίνονται ασκήσεις σε θέματα σύλληψης και διαπίστωσα ξεκάθαρα ότι η σύλληψη γίνεται με τρόπο που δεν συνοδεύεται από την άσκηση βίας», είπε. Αυτό, ανέφερε, συμβαίνει και με την απόκρουση κάποιων οι οποίοι θέλουν να ενεργήσουν ή να εισέλθουν σε συγκεκριμένο χώρο.

Ο κ. Νικολάου ζήτησε από τους εκπαιδευόμενους στην ΜΜΑΔ να έχουν αυτά που διδάσκονται πάντοτε κατά νουν γιατί με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η αποτελεσματικότητα τους, αλλά και την ίδια ώρα προστατεύουν τους εαυτούς τους.

«Και για μας έχει μεγάλη σημασία τα μέλη της Αστυνομίας, εσείς οι Αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, ναι μεν να ενεργείτε επιχειρησιακά και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις διάφορες καταστάσεις αντίδρασης, αλλά και την ίδια ώρα να έχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας. Γιατί μέλημα μας και ενδιαφέρον μας είναι και θα είναι πάντοτε η προστασία των μελών μας», είπε, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί τραυματίες ή θύματα, αλλά απλή άσκηση του καθήκοντος μέσα σε συνθήκες ασφάλειας.

Συνεχάρη τα μέλη της ΜΜΑΔ για τη συμμετοχή τους σε αυτό τον κύκλο εκπαίδευσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από την εκπαίδευση και τον επαγγελματισμό θα ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις τους έναντι της κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα