Υιοθέτηση θέσεών τους από άλλα λόμπι θα επιδιώξουν οι απόδημοι

13:42 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την υιοθέτηση κάποιων από τις θέσεις των αποδήμων Κυπρίων από το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ, με το οποίο οι σχέσεις έχουν ενισχυθεί τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, όπως και από το αρμενικό λόμπι στη Γαλλία, θα επιδιώξουν, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Χάρης Σοφοκλείδης, επισημαίνοντας ότι οι απόδημοι εργάζονται αθόρυβα, επειδή οι τυμπανοκρουσίες για τις επαφές που διενεργούν θα επιφέρουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Σοφοκλείδης

μιλούσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ σήμερα το πρωί, διευκρινίζοντας ότι στις χώρες της ΕΕ μετά την ένταξη της Κύπρου υπάρχει εντονότερη η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι θέσεις της ε/κ πλευράς προωθούνται μέσα από την επίσημη εκπροσώπηση, επανέλαβε τη θέση της ΠΟΜΑΚ για προώθηση των θέσεων που εκφράζει η εκλεγμένη Κυβέρνηση της Κύπρου, προσθέτοντας ότι ο ρόλος των αποδήμων είναι υποστηρικτικός για αυτό και το λόμπι συνεχίζεται με διαφορετικούς τρόπους.

Ανέφερε ακόμα πως θα ήθελε να γνωρίζει ποιος είναι αυτός που παραπληροφόρησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών των Συνεδρίων των αποδήμων έκανε αναφορά σε αδράνεια των Ομογενών.

Ο κ. Σοφοκλείδης ανέφερε πως τα αποτελέσματα των συνεδρίων της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ ήταν πάρα πολύ καλά παρόλο ότι «μας λύπησε πάρα πολύ το γεγονός ότι τερματίστηκαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, το οξύ πολιτικό κλίμα καθώς γίνεται το «αμπαλάζ» προς τις εκλογές και το πολύ σοβαρό οικονομικό θέμα.

Πρόσθεσε ότι πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες συναντήσεις με την Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με σχεδόν όλα τα Υπουργεία κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους απόδημους.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σοφοκλείδης, αφού ανέφερε πως και σε άλλα κράτη η αντιπολίτευση έγινε πιο πολεμική και η Κυβέρνηση απαντά με τον ίδιο τρόπο, παρατήρησε ότι στην Κύπρο έχουμε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το Κυπριακό και πιστεύουμε πως εάν υπήρχε καλή συνεργασία αντί της συνεχούς αντιπαράθεσης, αυτή θα βοηθούσε πέρα από την προώθηση του Κυπριακού και στη λύση πολλών άλλων προβλημάτων.

Παρατηρώντας επίσης ότι από τις δημόσιες τοποθετήσεις δεν ξεκαθαρίστηκε πού ανήκουν οι ευθύνες για τη δυσχερή κατάσταση της οικονομίας, πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι επειδή με βάση ανάλυση που έκανε στους απόδημους γνωστός οικονομολόγος, η κατάσταση θα χειροτερεύσει πριν καλυτερεύσει έχουν “valium” στην τσέπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα