Βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές του Μαρτίου ο Ερντογάν

14:47 4/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, λέγοντας πως όλες οι έρευνες που έχει ενώπιόν του το κόμμα του δείχνουν καθαρά τα ποσοστά που θα πάρει στις εκλογές.

Σε συνέντευξη Τύπου για την επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου, η οποία προκάλεσε νέα

κρίση στη χώρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι αυτό που μπορεί να πει είναι πως το κόμμα του με βάσεις τις δημοσκοπήσεις έχει μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου έγινε για να σταματήσει η “Διαδικασία του Δημοκρατικού Ανοίγματος”.

“Ευχαριστώ που αυτή η επιχείρηση έγινε νωρίς, θα τα ξεπεράσουμε όλα”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι στόχος εκείνων που διεξήγαγαν την επιχείρηση δεν ήταν “με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, αλλά η δολοφονία όλων των τρυγονιών”.

“Αν υπάρχει κάτι θετικό από αυτή την επιχείρηση είναι ότι ο λαός είδε τι μπορεί να κάνει μια παράνομη οργάνωση η οποία κατάφερε να διεισδύσει εντός του κράτους. Ήθελαν να κάνουν ένα δικαστικό πραξικόπημα, ήθελαν να πάρουν την κυριαρχία του λαού και να την παραδώσουν στο δικαστικό σύστημα. Εμείς αντισταθήκαμε σε αυτό”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, επειδή εμποδίστηκαν τα σχέδια κάποιων εξωτερικών και εσωτερικών δυνάμεων, έθεσαν στόχο την Τουρκία. ”Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι είναι μια επιχείρηση που είχε στόχο να σπάσει τη δύναμη των μεταρρυθμίσεων πριν τις εκλογές της 30ης Μαρτίου”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Προκάλεσε ανησυχία σε κάποιους κύκλους η ανάπτυξη της οικονομίας μας και τα βήματα που έχουμε κάνει. Επιπλέον κάποιοι στο εσωτερικό και το εξωτερικό θορυβήθηκαν από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες πραγματοποιήσαμε καθώς και από την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας (στο Κουρδικό). Αυτών των οποίων δηλητηριάστηκαν τα συμφέροντά τους έθεσαν ως στόχο τους την κυβέρνησή μας και την Τουρκία”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε και τον τρόπο που οι εισαγγελείς κινήθηκαν εναντίον των υπόπτων οι οποίοι συνελήφθηκαν κατά την επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου.

“Λένε ότι έκαναν τη μεγαλύτερη επιχείρηση διαφθοράς. Όλοι οι κατηγορούμενοι ανακηρύχθηκαν ένοχοι. Ένας εισαγγελέας με το χέρι στην τσέπη έλεγε `έχεις δύο λεπτά, δώσε εξηγήσεις και φύγε`. Υπάρχει τέτοια λογική; Κρίμα που η χώρα μας έζησε τέτοια πράγματα. Άς έρθει τώρα το αφεντικό σας να σας σώσει’, έλεγε ο εισαγγελέας. Κάποια στιγμή θα μιλήσουν στα ΜΜΕ και θα πουν γι’ αυτά που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι. Υπήρξε παραβίαση του δικαίου. Πρώτα από όλα τα μέλη του δικαστικού σώματος πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους. Πρέπει να γίνεται αυτό που προστάζει ο νόμος για όλους. Ακόμη και εάν είναι για το παιδί μου, εμείς δεν το προστατεύουμε αλλά τον φέρνουμε ενώπιον του δικαίου”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα