Βάσος Σιαρλή: “Την άλλη βδομάδα στην Κύπρο η Τρόικα”

13:53 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ελπίδα νωρίς την άλλη εβδομάδα να βρίσκεται στην Κύπρο το κλιμάκιο της Τρόικας, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, διατυπώνοντας την ίδια ώρα αισιοδοξία ότι όποιες διαφορές υπάρχουν, θα ξεκαθαρίσουν.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο εξερχόμενος σύσκεψης της διαπραγματευτικής ομάδας για την οικονομία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου

Δημητριάδη και υπηρεσιακών παραγόντων, ο κ. Σιαρλή είπε ότι στη σύσκεψη τέθηκαν και θέματα που σχετίζονται με την Τρόικα.

«Η συνάντηση που είχαμε σήμερα έχει σχέση με το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το απόγευμα. Υπήρχε μια σειρά από θέματα που θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε και να συζητήσουμε και στη συνέχεια ηγέρθη και το θέμα των διαβουλεύσεων με την Τρόικα», είπε ο ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι «αγγίξαμε θέματα που άπτονται της διαβούλευσης και πιστεύω ότι έχουμε μια πιο ξεκάθαρη θέση. Παραμένω αισιόδοξος ότι οποιεσδήποτε διαφορές υπάρχουν εύκολα και σύντομα θα ξεκαθαρίσουν».

Ερωτηθείς αν είμαστε έτοιμοι για την κάθοδο της Τρόικας, ο κ. Σιαρλή απάντησε θετικά, εκφράζοντας την ελπίδα να βρίσκεται στην Κύπρο την άλλη βδομάδα.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι. Το θέμα είναι με την Τρόικα. Εχουν κάποιο πρόβλημα αυτή την εβδομάδα, έχουν γιορτές, οπότε βλέπω ότι πιθανώς να υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα χρόνου, είναι θέμα δικό τους να αποφασίσουν όμως ελπίζω – και το τονίζω αυτό – ότι θα τους δούμε νωρίς την άλλη βδομάδα. Αλλά είναι θέμα δικό τους να αποφασίσουν. Πιστεύω ότι εμείς είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε πολλά από τα θέματα που παραμένουν», ανέφερε ο κ. Σιαρλή.

Σε άλλη ερώτηση αν τα θέματα θα ξεκαθαρίσουν όταν έρθει η Τρόικα, ο κ. Σιαρλή είπε ότι πιθανώς και προτού έρθουν, σημειώνοντας ότι «λίγα θέματα πιστεύω θα έχουν παραμείνει προς διευκρίνιση».

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν στη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθεί θέμα προσφορών για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης, ο κ. Σιαρλή είπε ότι «θα το δούμε αυτό το θέμα νομίζω».

Στη διαπραγματευτική ομάδα για την οικονομία συμμετέχουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, οι Υπουργοί Οικονομικών, Εμπορίου και Εργασίας Βάσος Σιαρλή, Νεοκλής Συλικιώτης και Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα