Τρόπους ακύρωσης μετεκλογικού επιδόματος υπαλλήλων της Βουλής αναζητά ο Μεϊμαράκης

12:22 5/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Τρόπο αναίρεσης της απόφασης χορήγησης εκλογικού επιδόματος της τάξης των 1.000 ευρώ στους περίπου 1.300 υπαλλήλους της Βουλής, αναζητεί ο Πρόεδρος του σώματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη σχετική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του θορύβου που ξέσπασε, αφού πρόκειται για ποσό υπερδιπλάσιο του κατώτερου μισθού που λαμβάνουν πολλοί Έλληνες πολίτες και προστίθεται στο μισθό που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της

Βουλής.

Η απόφαση χορήγησης του επιδόματος λήφθηκε από τον προηγούμενο Πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος εκλέχτηκε να προεδρεύσει στο σώμα για μία συνεδρίαση ανάμεσα στις δύο εκλογικές μάχες της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου.

Το αίτημα προς τον κ. Πολύδωρα από τους υπαλλήλους της Βουλής ήταν να τους δοθεί το σύνολο του επιπλέον του μισθού τους ποσού που είθισται να λαμβάνουν για κάθε εκλογική αναμέτρηση, δηλαδή 2.000 ευρώ στον καθένα για κάθε εκλογική αναμέτρηση, με άλλα λόγια 4.000 ευρώ συνολικά έκαστος. Τελικά, εγκρίθηκε η χορήγηση 1.000 ευρώ στον καθένα ως εκλογικό επίδομα και για τις δύο αναμετρήσεις, ενώ στη σχετική απόφαση προβλέπεται και η χορήγηση 300 ευρώ εκτάκτως και στους αστυνομικούς που εργάζονται στη Βουλή.

Το εκλογικό επίδομα «καθιερώθηκε» να χορηγείται στους υπαλλήλους της Βουλής επί Προεδρίας του σώματος από την κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη με το σκεπτικό της ανταμοιβής για την επιπλέον εργασία που καταβάλλουν κάθε φορά μετά από εκλογές προκειμένου να «υποδεχτούν» τους νεοεκλεγέντες βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα