Τροπολογίες από Α. Παπαδοπούλου για την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας

12:56 26/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά 21 τροπολογίες για ουσιαστικές αλλαγές στο κείμενο της Εκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, κατέθεσε η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) και ορισμένοι ξένοι Ευρωβουλευτές συνυπογράφουν αρκετές από τις τροπολογίες που κατέθεσε η κ. Παπαδοπούλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μέσα από τις τροπολογίες επιχειρείται η συμπλήρωση κενών, η συμπερίληψη ουσιαστικών αναφορών και η διασαφήνιση σημείων που έχουν να κάνουν τόσο

με την ουσία αλλά και το γενικότερο πνεύμα της Εκθεσης που ετοίμασε η Εισηγήτρια Ρία Οομεν».

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει ότι «οι τροπολογίες αγγίζουν κατά προτεραιότητα τις υποχρεώσεις της Τουρκίας απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και γενικότερα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Επίσης, «με τις τροπολογίες, επιχειρείται να γίνουν πιο συγκεκριμένες και πιο ξεκάθαρες οι αναφορές σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την εφαρμογή των βασικών ελευθεριών στην Τουρκία ως υπό ένταξη χώρα». «Λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, οι διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες για το τελικό κείμενο της Εκθεσης Οομεν κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές», καταλήγει η κ. Παπαδοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα