Τρόποι πρόληψης του γήρατος

07:55 19/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κάνοντας την ερώτηση τι είναι αντιγήρανση οι περισσότεροι θα σκεφτούν botox, μεσοθεραπείες, σύσφιξη, ενυδάτωση και ότι άλλο περιλαμβάνει την εξωτερική εμφάνιση και το «φαίνεσθαι» γενικότερα. Θα σκεφτόταν άραγε κανείς από εμάς την λέξη πρόληψη;

Η αντιγήρανση είναι συνώνυμο της πρόληψης και όχι της επιφανειακής αντιμετώπισης του προβλήματος. Σκοπός μας δεν είναι να αντιμετωπίσουμε το εμφανές του προβλήματος (π.χ. ρυτίδες, νόσημα) αλλά την αιτία του.

Το

γήρας είναι μια πάθηση, μια χρόνια σιωπηλή φλεγμονή που εξελίσσεται σταδιακά και που όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να επενδύσουμε από νωρίς στην διατήρηση μιας καλής ποιότητας ζωής.

Μπορούμε με κάποιους τρόπους να δράσουμε προληπτικά;
Η απάντηση είναι ναι, με την βοήθεια σύγχρονων ιατρικών μεθόδων όπως:

Τεστ Οξειδωτικού Στρες (FRAS 4):
Το οξειδωτικό stress είναι ένα είδος χημικού στρες λόγω της αυξημένης παρουσίας οξειδωτικών ριζών. Τα αίτια αυτής δύνανται να εδράζονται είτε εντός, είτε εκτός του οργανισμού και μπορεί να είναι φυσικοί παράγοντες (π.χ. τονίζουσα ακτινοβολία), χημικές ουσίες (τροφές, φάρμακα), λοιμογόνοι παράγοντες (ιοί, βακτήρια) ή ασθένειες (σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κ.α.).
Το οξειδωτικό στρες συσχετίζεται με …

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα