Τριήμερη κράτηση στους 4 υπόπτους για την κλοπή εκρηκτικής ύλης

11:17 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τριήμερης κράτησης εναντίον τεσσάρων Ελληνοκυπρίων οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για κλοπή στρατιωτικού υλικού, παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών από το Πεδίο Βολής Καλού Χωριού που έγινε χθες γύρω στις δέκα το πρωί.

Οπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, για την υπόθεση καταζητείται ακόμα ένα άτομο. Χθες το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες θεάθηκαν να επιβιβάζονται σε τζιπ αυτοκίνητο εντός του Πεδίου Βολής και μόλις έγιναν αντιληπτοί άρχισαν να καταδιώκονται από αυτοκίνητο

της Εθνικής Φρουράς με το οποίο σε κάποια στιγμή συγκρούστηκαν.

Στη συνέχεια οι δύο από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο ζήτησαν να κατέβουν οπότε και συνελήφθηκαν. Οι άλλοι δύο εξαφανίστηκαν και το αυτοκίνητο βρέθηκε το απόγευμα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή στα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας.

Υστερα από έρευνες της Αστυνομίας στο αυτοκίνητο των υπόπτων βρέθηκαν εκραγέντα βλήματα και μέταλλα. Ταυτόχρονα αναζητούνται τρεις λίβρες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ που φαίνεται να έκλεψαν οι ύποπτοι από το Πεδίο Βολής Καλού Χωριού. Αναμένεται να διενεργηθούν από την Αστυνομία στο αυτοκίνητο των υπόπτων επιστημονικές εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο και οι τέσσερις ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες ύστερα από εντάλματα σύλληψης, αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες που τους προσήχθησαν, ενώ η Αστυνομία διεξάγει έρευνες προς εντοπισμό και πέμπτου υπόπτου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας ”κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης καταστροφής πεπαλαιωμένων πυρομαχικών, σε μια εστία καταστροφής παρατηρήθηκε ότι αφαιρέθηκε η εκρηκτική ύλη που είχε τοποθετηθεί από τον υπεύθυνο πυροτεχνουργό της Εθνικής Φρουράς”.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, όπως διαφαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, ”η εκρηκτική ύλη φαίνεται ότι αφαιρέθηκε στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της τοποθέτησης της σε εστία από τον πυροτεχνουργό μέχρι την απομάκρυνση του σε ασφαλή χώρο για να την πυροδοτήσει”.

Keywords
Τυχαία Θέματα