Τρία Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης

16:50 12/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τρία Μνημόνια Συνεργασίας, με τον Εθνικό Οργανισμό Τυποποίησης του Ισραήλ (SII), την ΟΕΒ και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψε σήμερα ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS).

Στο πλαίσιο της ετήσιας Ημερίδας Ποιότητας που διοργάνωσαν το πρωί ο CYS και η Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης (ΚΕΠ), στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», απονεμήθηκαν εξάλλου πιστοποιητικά

ποιότητας σε κυπριακές επιχειρήσεις, καθώς και τιμητικές διακρίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υποδομών της Ελλάδας (ΕΛΟΤ), τον Γενικό Διευθυντή της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού Γιώργο Σιδέρη και τον Γενικό Διευθυντή του CYS Ιωάννη Καρή. Εκ μέρους του ΕΛΟΤ, τη διάκριση παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού Άγγελος Τόλκας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι μέσα στις ιδιαίτερα αντίξοες και πρωτογνωρες για τον τόπο οικονομικές συνθήκες, το παράδειγμα των επιχειρηματιών που επενδύουν στην ποιότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Πρόσθεσε ότι ο CYS και η ΚΕΠ έχουν να διαδραματίσουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στη συνολική προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, ως ο μοναδικός μέτοχος των δυο οργανισμών, τους στηρίζει ολόπλευρα.

Όχι μόνο αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων αυτών, αλλά αποτελούν και οι ίδιοι προϊόν επιτυχημένης εφαρμογής μιας τέτοιας προσπάθειας από το 2002 είπε ο κ. Γεωργιάδης. Πρόσθεσε ότι «η συνειδητή μεταμόρφωσή τους από οργανισμούς δημοσίους σε αυτόνομους, ανεξάρτητους, ιδιωτικούς οργανισμούς βοήθησε σημαντικά στον εκσυγχρονισμό τους και στην κατακόρυφη βελτίωση των λειτουργιών τους». Χωρίς αμφιβολία θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως ένα πολύ πετυχημένο μοντέλο, ανέφερε.

Χαιρέτισε εξάλλου την υπογραφή των τριών μνημονίων συνεργασίας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο μνημόνιο με τον Εθνικό Οργανισμό Τυποποίησης του Ισραήλ, λέγοντας ότι εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα δρώμενα της κυπριακής τυποποίησης και πιστοποίησης, συμβάλλοντας στην περεταίρω ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με ένα από τους σημαντικότερους εταίρους της.

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τέλος τις επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στα πλαίσια της εκδήλωσης με πιστοποιητικά ποιότητας, καθώς και τους τιμώμενους με ειδικές διακρίσεις ποιότητας οργανισμούς και πρόσωπα.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYS και της ΚΕΠ Πέτρος Μάρκου ανέφερε ότι η συνεργασία με τον αντίστοιχο Οργανισμό Τυποποίησης του Ισραήλ «ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της ενέργειας, στοχεύοντας στη σύμπτυξη των δυνάμεών μας για εξυπηρέτηση κοινών στόχων και επιδιώξεων προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Πρόσθεσε ότι η φετινή χρονιά «μας αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένους, γιατί αισθανόμαστε ότι τοποθετήσαμε και φέτος το λιθαράκι μας στο οικοδόμημα που λέγεται ποιότητα».

Ο κ. Μάρκου αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, για να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Τυποποίησης, ενώ είπε ότι οι αναγκαίες ενέργειες έχουν τροχοδρομηθεί.

Στον τομέα της πιστοποίησης, είπε ότι η ΚΕΠ πρωτοπορεί, καθώς έχει συνάψει συμφωνία με την αγγλική εταιρεία IFC Cerftification Λτδ, βάσει της οποίας όλες οι πιστοποιήσεις για θέματα πυρασφάλειας θα γίνονται από επιθεωρητές της. Είπε ακόμη ότι η ΚΕΠ έχει επίσης εγκριθεί ως εξουσιοδοτημένος ελεγκτής ανελκυστήρων και έχει διαπιστευτεί ως Κοινοποιημένος Οργανισμός για τον Έλεγχο Κατασκευής Εξοπλισμού Παιχνιδότοπων.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον Οργανισμό Τυποποίησης του Ισραήλ, που υπέγραψαν ο Διευθυντής του SII Daniel Goldstein και ο Γενικός Διευθυντής του CYS Ιωάννης Καρής, αναφέρθηκε ότι τα δύο μέρη θα είναι σε θέση να μοιράζονται εμπειρίες και να ανταλλάσουν πληροφορίες αναφορικά με τις καλύτερες πρακτικές στον τομέα της τυποποίησης.

Έγινε αναφορά στις συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι τα δύο μέρη θα συνεργαστούν στενά στην τυποποίησης προϊόντων και υπηρεσιών, σχετικών με την ενέργεια.

Σε σχέση με το μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΕΒ, αναφέρθηκε ότι στόχος είναι η περεταίρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο μερών, κάτι που κρίνεται απαραίτητο στους δύσκολους για τις κυπριακές επιχειρήσεις καιρούς.

Τέλος, ως προς το μνημόνιο συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρθηκε ότι οι δύο οργανισμοί προσβλέπουν στην προαγωγή των δραστηριοτήτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ αξιοποιούνται οι εμπειρίες των δύο μερών προς κοινό όφελος.

Keywords
Τυχαία Θέματα