Τους 7 Ρώσους υποψηφίους για το ΔΣ της Τρ. Κύπρου παρουσιάζει η Moscow Times

10:19 7/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι επτά Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι προτάθηκαν για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου είναι μεταξύ των πελατών που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση που κατέστρεψε το κυπριακό τραπεζικό, αναφέρει σε δημοσίευμα της στην ηλεκτρονική έκδοση της Παρασκευής η ρωσική εφημερίδα Moscow Times.

Αναφέρεται

ότι οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μεγάλοι καταθέτες της τράπεζας, οι οποίοι έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια, όταν τα λεφτά τους χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση των υπό κατάρρευση κυπριακών τραπεζών το Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον οίκο Moody`s, σημειώνεται, οι Ρώσοι πελάτες είχαν καταθέσεις αξίας 15 δισ. ευρώ, στις κυπριακές τράπεζες τον Οκτώβριο του 2012. Αναφέρεται επίσης δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργίαδη, σύμφωνα με την οποία το 60% της τράπεζας θα περιέλθει στην ιδιοκτησία Ρώσων.

Ως το πιο γνωστό όνομα μεταξύ των Ρώσων υποψηφίων για το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρεται το όνομα του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Norilsk Nickel και πρώην συναδέλφου του Προέδρου Πούτιν στην KGB Vladimir Strzhalkovsky, ο οποίος πιθανόν να έχει ακόμα 10 εκ. δολάρια στην Τράπεζα.

Αναφέρονται επίσης τα ονόματα των Anzhelika Anshakova, Dmitry Chichikashvili, Eriskhan Kurazov και Anton Smetanin, καθώς του αναπληρωτή προέδρου της Deutsche Bank για την Ανατολική Ευρώπη Igor Lazhevsky και του Vladimir Sidorov, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε ως αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στην Vneshekonombank.

Keywords
Τυχαία Θέματα