Τουρκικά δημοσιεύματα για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα

17:14 10/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Επίθεση στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Τούρκου Γενικού Προξένου», το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων γράφει ότι μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν χθες στο αυτοκίνητο του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή,

Οσμάν Ιλχάν Σενέρ στο Δήμαρχο της Καβάλας, Κώστα Σιμιτσή, περίπου 30 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Τουρκίας. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Γενικού Προξένου που ήταν μπροστά στο Δημαρχείο. Ο κ. Σενέρ μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σιμιτσή, λόγω των επεισοδίων έξω από αυτό, έμεινε με τη συνοδεία του περισσότερη ώρα στο Δημαρχείο και στη συνέχεια αναχώρησε από την πόλη συνοδεία Αστυνομίας. Κατά την έξοδό του από την Καβάλα, ορισμένοι διαδηλωτές έφτυναν στο αυτοκίνητο και γρονθοκόπησαν τα τζάμια του οχήματος.

Η Χουριέτ έχει τίτλο «Επίθεση στον Τούρκο Πρόξενο στην Καβάλα», η Χουριέτ «Επίθεση φασιστών στον Τούρκο Πρόξενο», όπου σημειώνεται ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής καταφέρθηκαν και εναντίον του Δημάρχου Καβάλας, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και είπε πως οι φασίστες δεν εκφράζουν τα αισθήματα του ελληνικού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα