Τουρκικά δημοσιεύματα για «πάγωμα» ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα

18:23 5/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο τουρκικός Τύπος θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν προχωρεί στην ανακήρυξη της ΑΟΖ της, κατόπιν των προθέσεων της Τουρκίας να προχωρήσει στην ανακήρυξη της δικής της ΑΟΖ και οι τουρκικές εφημερίδες κάνουν αναφορά στο δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας .

Η Τούρκιγιε έχει τίτλο «Η Άγκυρα έκανε την Αθήνα

να κάνει πίσω» και γράφει ότι η Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές αντιδράσεις της Τουρκίας και των άλλων γειτονικών χωρών, ανακοίνωσε ότι «πάγωσε» τις εργασίες της για την ΑΟΖ.

Η Σταρ, με τίτλο «Η Ελλάδα έθεσε σε εκκρεμότητα την ΑΟΖ», αναφέρει ότι η Αθήνα λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις που ενδέχεται να προέλθουν από την Τουρκία με την ανακήρυξη της ΑΟΖ «πάγωσε» την κίνησή της αυτή και θα περιμένει να δημιουργηθεί ένα καταλληλότερο κλίμα.

Η Μιλλιέτ έχει τίτλο «Η Αθήνα παραιτήθηκε από την έρευνα πετρελαίου» και η Χαμπερτούρκ «Η Ελλάδα έκανε πίσω στο θέμα της ΑΟΖ», γράφοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έθεσε σε εκκρεμότητα επ’ αόριστον τις κινήσεις της αναφορικά με την ΑΟΖ, λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές αντιδράσεις της Τουρκίας και των άλλων γειτονικών χωρών. Η Μπουγκιούν έχει τίτλο «Η σκληρή αντίδραση της Άγκυρας έκανε την Αθήνα να κάνει πίσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα