Τουρκία: Σοκ για απόφαση κατάσχεσης περιουσίας Σαρίγκιουλ

22:03 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σαν βόμβα έπεσε απόψε η απόφαση του κρατικού Ταμείου για την Ασφάλεια των Καταθέσεων (TMSF) να κατασχέσει ολόκληρη την περιουσία του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για το Δήμο Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Σαρίγκιουλ. Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) λέει ότι πρόκειται για πολιτική επίθεση ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Το TMSF δεν προέβη σε καμιά ανακοίνωση ωστόσο κύκλοι του επιβεβαίωσαν την απόφαση. Ο λόγος της κατάσχεσης της περιουσίας του, σύμφωνα με την απόφαση, είναι ότι το 1998 είχε συνάψει δάνειο 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί με

άλλα εννέα άτομα και δεν το αποπλήρωσε. Σήμερα το ποσό αυτό έχει φτάσει στα 8 εκατομμύρια και ο ιδιοκτήτης της τράπεζας Bank Express, η οποία έδωσε το δάνειο προσέφυγε στο TMSF. Με απόφασή του το TMSF πάγωσαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Μουσταφά Σαρίγκιουλ και κατασχέθηκαν 35 ακίνητά του.

Σε ανακοίνωσή του ο Μουσταφά Σαρίγκιουλ αναφέρει ότι πρόκειται για άδικη και πολιτική επίθεση, προσθέτοντας ότι η χρονική περίοδος που επέλεξαν δεν είναι τυχαία. Διερωτήθηκε γιατί μια τέτοια απόφαση βγήκε μετά από 16 χρόνια ειδικά αυτή την χρονική περίοδο και είπε ότι την απάντησή τους θα τις πάρουν στις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου. Ο Σαρίγκιουλ είπε πως ούτε μια επιστολή δεν πήρε τα τελευταία χρόνια από το TMSF.

Και ο δικηγόρος του Σαρίγκιουλ δήλωσε ότι πρόκειται για προσπάθεια να πλήξουν το κύρος του Σαρίγκιουλ και πως τέτοιο χρέος δεν υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα