Τοποθετήσεις εκπροσώπων υποψηφίων για την Προεδρία

20:02 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χρόνος επτά λεπτών δόθηκε στους εκπροσώπους των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας που στηρίζονται από ένα ή περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως διευκρίνισε η συντονίστρια της συζήτησης και εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Κύπρο Αλεξάνδρα Ατταλίδου(φώτο).

Περιορισμό θητειών σε πολιτικά αξιώματα, διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων, διαφάνεια στις προσλήψεις και τις διαδικασίες προσφορών, αυστηρότερες

ποινές για τους παρανομούντες και συνεχής έλεγχος για αποφυγή σπατάλης στο δημόσιο τομέα είναι μερικά από τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην πρόταση του υποψήφιου για την Προεδρία Νίκου Αναστασιάδη για τη χρηστή διοίκηση την ομιλία του οποίου διάβασε ο Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη θεσμοθέτησης της κατάθεσης εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του κράτους, υπηρεσιακής έκθεσης που θα παραθέτει τη συμμόρφωση των διαφόρων τμημάτων με τις συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

«Είμαι αποφασισμένος να θέσω την πάταξη της διαφθοράς ως θέμα υψίστης προτεραιότητας στο πρόγραμμα διακυβέρνησής μου», είπε.

Ανοιχτή πληγή είναι η διαφθορά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υποψήφιου για την Προεδρία Σταύρου Μαλά, Αριστο Δαμιανού. Στόχος της διακυβέρνησης του κ. Μαλά, ανέφερε, είναι η εξυγίανση και ο προοδευτικός εκσυγχρονισμός.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προώθηση της αποτελεσματικής εφαρμογής του Πόθεν Εσχες, της προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, στον περιορισμό της ανεξέλεγκτης άσκησης διακριτικής ευχέρειας.

Σκοπός, ανέφερε ο κ. Δαμιανού είναι η δημιουργία μιας νέας νοοτροπίας και το σπάσιμο των κατεστημένων, προσθέτοντας ότι η πρόταση Σταύρου Μαλά στοχεύει στην αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη.

Μηδενική ανοχή, διαφάνεια και ανάληψη ευθύνης είναι οι άξονες στους οποίους στηρίζεται η πρόταση του υποψήφιου για την Προεδρία Γιώργου Λιλλήκα σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Κώστα Ευσταθίου.

Να τερματίσουμε επιτέλους την έννοια «του δικού μας», είπε. Πρόσθεσε ότι για αποτελεσματική διαφάνεια θα προωθηθεί το μέτρο της ανοιχτής και δημόσιας ακρόασης όλων των δημοσίων Συμβουλίων. Ειδική αναφορά έκανε στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τις δημόσιες προσφορές, καθώς και στη δημοσίευση όλων των πρακτικών συνεδριών Συμβουλίων δημόσιων οργανισμών στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ο κ. Ευσταθίου ανακοίνωσε ότι ο κ. Λιλλήκας θα δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα του όλα τα στοιχεία εσόδων και της προέλευσής τους για την προεκλογική του εκστρατεία.

Σε «αυθαίρετη κατηγοριοποίηση» των υποψηφίων «σε βασικούς και μη» αναφέρθηκε η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας Μακαρία Αντρη Στυλιανού, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι της παραχωρήθηκε μόνο δίλεπτη παρέμβαση.

Αναφερόμενη στο θέμα της συζήτησης είπε ότι για να υπάρξει πάταξη της διαφθοράς «θα υλοποιήσω αυτά που μας υπόσχονται για χρόνια  οι κύριοι που κυβερνούν». Πρόσθεσε ότι «μια ομάδα πολιτών έχει ξεσηκωθεί γιατί ακ

Keywords
Τυχαία Θέματα