Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σε 8 εβδομάδες έτοιμη η μελέτη της Notoria για λογαριασμό των Δήμων

16:12 15/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε 8 εβδομάδες αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη της ιταλικής εταιρείας Notoria για τους 30 ελεύθερους Δήμους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Δήμων Κύπρου, η οποία και ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω μελέτη είναι ανεξάρτητη από αυτή που διεξάγεται από Βρετανούς εμπειρογνώμονες για λογαριασμό του κράτους και πως οι δύο μελέτες δεν έχουν το ίδιο αντικείμενο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η πρώτη

συνάντηση των Δήμων με τους εμπειρογνώμονες της ιταλικής εταιρείας Notoria στην οποία ανατέθηκε η διεξαγωγή μελέτης για τους 30 ελεύθερους Δήμους, έγινε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Σκοπός της μελέτης, η οποία, όπως σημειώνει η Ένωση Δήμων, γίνεται και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εσωτερικών με βάση επιστολή του ίδιου του Υπουργού Σωκράτη Χάσικου προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Αλέξη Γαλανό ημερομηνίας 17 Σεπτεμβρίου 2013 και η οποία θα γίνει ξεχωριστά για τον κάθε Δήμο, είναι η συλλογή και ανάλυση στοιχείων και η αξιολόγηση τους με εισηγήσεις για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των Δήμων, την αύξηση των εσόδων τους και ταυτόχρονα την εξασφάλιση των ποιοτικών υπηρεσιών προς τους Δημότες.

Σύμφωνα με την Ένωση Δήμων η ιταλική εταιρεία Notoria ειδικεύεται στον τομέα αυτό και τα πορίσματα της μελέτης αναμένεται να αποδειχθούν χρήσιμα στη συζήτηση που θα γίνει για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την υποβολή της σχετικής μελέτης Βρετανών εμπειρογνωμόνων που ολοκληρώνεται σύντομα.

Ξεκαθαρίζεται δε ότι οι δύο μελέτες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και δεν ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο.

Σημειώνεται τέλος ότι η παράδοση της μελέτης της Notoria αναμένεται σε 8 εβδομάδες και πως τα πορίσματα της θα κοινοποιηθούν και θα συζητηθούν με την Κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα