Το Υπουργείο Γεωργίας διαβεβαιώνει ότι στηρίζει τους ψαράδες

11:40 18/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει τους ψαράδες παράκτιας αλιείας ότι τους στηρίζει εμπράκτως και ότι η δραστηριότητα του Γρι – Γρι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτραπεί να επηρεάσει το εισόδημά τους.

Με σημερινή του ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις των ψαράδων της παράκτιας αλιείας, ένεκα της αδειοδότησης αλιείας με Γρι – Γρι στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Γεωργίας δηλώνει πως έχει παραχωρηθεί μια άδεια Γρι – Γρι στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας με όρους που προβλέπονται στην ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία.

Η άδεια δόθηκε, επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, με πρόσθετους όρους που διασφαλίζουν τον αυστηρό έλεγχο, έτσι ώστε “η δραστηριότητά του να είναι απόλυτα νόμιμη και να τηρούνται στο ακέραιο οι προϋποθέσεις αδειοδότησης”.

Το Υπουργείο Γεωργίας έχει την άποψη ότι, με τις προϋποθέσεις αδειοδότησης που έχουν τεθεί, “δεν θα επηρεαστεί δυσμενώς η δραστηριότητα των ψαράδων της παράκτιας αλιείας”.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει το Υπουργείο, “η αλιεία με Γρι – Γρι θα βοηθήσει να υπάρξει στην αγορά φθηνό ψάρι, ιδιαιτέρως κάτω από τις συνθήκες της σημερινής οικονομικής κρίσης, ψάρι που αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει στην αγορά”.

“Ταυτοχρόνως”, προσθέτει το Υπουργείο Γεωργίας, “θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην παράνομη είσοδο αλιευμάτων από τα κατεχόμενα και η όλη κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σε ένα μήνα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα