Το Υπ. Υγείας βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα

15:29 28/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Oικονομική κρίση και η αύξηση της προσέλευσης του κοινού στα δημόσια νοσηλευτήρια δημιουργούν επιπρόσθετες ανάγκες στον τομέα της υγείας, με συνέπεια τα κονδύλια του Υπουργείου Υγείας να μην αρκούν, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα, που ενδεχομένως να προκύψουν εντός του έτους.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται αντιμέτωπο με προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν το β’ εξάμηνο του 2014, λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού.

Οι

πληροφορίες κάνουν λόγο για έλλειψη φαρμάκων και αναλώσιμων στα δημόσια νοσηλευτήρια, καθώς επίσης αναμενόμενη εξάντληση του κονδυλίου, το οποίο αφορά τους ασθενείς, που αποστέλλονται στο εξωτερικό.
Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής είπε πως δεν έχει ενημερωθεί ακόμα,για να είναι εκατό τοις εκατό σίγουρος, ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση πως «αυτό το πράγμα είναι αναμενόμενο».

Ερωτηθείς αν είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρξει έλλειψη φαρμάκων και αναλώσιμων, ο κ. Πατσαλής απάντησε: «Δεν έχω ενημερωθεί, για να σας πως ναι. Αλλά, αν μου πείτε αν υπολογίζω ότι είναι αυτά τα προβλήματα, ναι είναι αυτά».
Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα τύχει ενημέρωσης και το θέμα θα ξεκαθαριστεί.

Επίσης, εξέφρασε την ετοιμότητα αν προκύψουν προβλήματα το Υπουργείο του να τα αντιμετωπίσει άμεσα.
«Η κρίση και η αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσηλευτήρια δημιουργούν επιπρόσθετες ανάγκες και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα. Πρέπει να ενημερωθώ, πρέπει να γίνουν κάποιες προβλέψεις, ούτως ώστε να προλάβουμε πιθανά προβλήματα, πριν έρθουμε στο παρά πέντε», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα