Το τριήμερο των βροχών έφερε 238.000 κυβικά μέτρα στα φράγματα

12:05 21/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η ροή νερού στα φράγματα από το τριήμερο των βροχών ανήλθε στις 238.000  κυβικά μέτρα, δήλωσε ο Ανώτερος Τεχνικός Μηχανικός στο Τμήμα Αναπτύξεως  Υδάτων Φαίδρος Ρουσής, ο οποίος διευκρίνησε πως η εισροή νερού σημειώθηκε  μόνο στα φράγματα Κούρρη και Αρμίνου.

Ο κ. Ρουσής είπε πως ”τα αποθέματα σήμερα είναι 123.4 εκ. κυβικά μέτρα νερού, με  ποσοστό πληρότητας 42,4%”, ενώ ”στην αντίστοιχη περσινή περίοδο τα αποθέματα  ήταν 138.8 εκ. κυβικά μέτρα με 47,7% πληρότητα”.

Συνολικά, πρόσθεσε, ο Νοέμβριος μας έδωσε 1,3 εκ. κυβικά μέτρα νερού εισροή.

”Ο μέσος όρος εισροής του Νοεμβρίου

την τελευταία δεκαετία ήταν 1.5 εκ. κυβικά μέτρα νερού, άρα είμαστε κοντά στο μέσο όρο της δεκαετίας που είναι κανονικός”, διευκρίνισε.

Σημείωσε ότι ο περσινός Νοέμβριος δεν ήταν καλός μήνας από πλευράς βροχοπτώσεων, αφού έδωσε μόνο 128 χιλ. κυβικά μέτρα νερού.

Ο κ. Ρουσής δήλωσε ότι ”με τις πρώτες βροχές τώρα δεν αναμένουμε πολλά εκ. εισροών, αλλά αναμένουμε να εμπλουτιστούν οι υπόγειοι υδροφορείς, να χορτάσει η γη και μετά τον Δεκέμβρη, Γενάρη, Φεβράρη περιμένουμε μεγάλες ροές”.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι έπεσε χιόνι στο Τρόοδος και τι σημαίνει αυτό, εξήγησε ότι ”το χιόνι πρέπει να στοιβαχτεί για να έχουμε ροή τους επόμενους μήνες”.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους φορείς, η απρόσκοπτη παροχή πόσιμου νερού θα επιτευχθεί με τις νέες μονάδες αφαλατώσεων που κατασκευάζονται.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012, θα ολοκληρωθεί η Μονάδα Αφαλάτωσης στην Επισκοπή και περί τα τέλη του 2012, η Μονάδα Αφαλάτωσης στο Βασιλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα