Το σλόγκαν του ΔΗΣΥ για ευρωεκλογές

17:55 7/4/2014 - Πηγή: OnlyCY
Με το σλόγκαν “Εργαζόμαστε για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Κύπρος” κατέρχεται στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 ο ΔΗΣΥ, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρός του, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως η παράταξη παραμένει πιστή στις αξίες, στα πιστεύω και στην ευρωπαϊκή της πορεία. “Στην ευρωπαϊκή μας πορεία, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να νοικοκυρέψουμε το κράτος μας. Να κάνουμε αυτά που οι συγκυρίες επιβάλλουν ώστε να πάει μπροστά ο τόπος μας”, σημείωσε.
Ανέφερε ότι αυτές οι Ευρωεκλογές

σηματοδοτούν την ανάγκη για αλλαγές και οριοθετούν την σκληρή μας προσπάθεια να φτιάξουμε μια καλύτερη Κύπρο.

“Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι μία ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα στην Ευρώπη ότι προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η οικονομία μας και θα έπρεπε να είχαμε κάνει από μόνοι μας. Γι αυτό το λόγο, το μήνυμα που θα προβάλει ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν μπορούσε να ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από τη φράση που περιγράφει τη φιλοσοφία και τις πράξεις της παράταξης. Εργαζόμαστε για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Κύπρος”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποιοι είναι οι κομματικοί στόχοι στις ευρωεκλογές, ο κ. Νεοφύτου απάντησε – “Θέλω να είμαι πάρα πολύ ειλικρινής : δεν θέτουμε κανένα εκλογικό στόχο ούτε και το οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα το ερμηνεύσουμε ως νίκη της παράταξης μας. Εδώ οι ευρωεκλογές έχουν ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό η κοινωνία θα κληθεί μετά τα όσα δραματικά έχει βιώσει να καθορίσει την πορεία της χώρας”.

Από το 1960, συνέχισε, κάναμε εκλογές με κομματικούς στόχους, να καταγράφουμε ποσοστά, να κοιτάζουμε ποιος θα βγει κερδισμένος και στο τέλος εν έτη 2014 ζούμε σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα που αγωνίζεται να αποφύγει την οικονομική χρεοκοπία.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως οι ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες να στείλουν δύο μηνύματα – το ένα μήνυμα προς τις Βρυξέλλες πως αυτή η κοινωνία εργάζεται για τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος κι όχι για αλλαγές που επιβάλλουν οι οποιεσδήποτε τρόικες.

“Εργαζόμαστε για τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για μια καλύτερη Κύπρο και το δεύτερο μήνυμα είναι προς το εσωτερικό αν θα επιβραβεύσει ο κόσμος τις φωνές ευθύνης ή λαϊκίστικες προσεγγίσεις”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έθεσε διάφορα ερωτήματα προς το εκλογικό σώμα.
“Θέλουμε τη χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ και στην ΕΕ; Εγκρίνει η κοινωνία αυτή την πολιτική που κατά την άποψη μας δημιουργεί προϋποθέσεις σταθεροποίησης για επανάκτηση της εμπιστοσύνης αλλά και την διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων όπου η οικονομία έστω και με πολλές δυσκολίες θα ξαναβρεί τον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης; Θα επιλέξει η κοινωνία τον πραγματισμό, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε πολιτικές που μπορεί να δημιουργούν προσωπικό ή κομματικό στόχο αλλά είναι ωφέλιμες για τον τόπο ή την κοινωνία; ή η κοινωνία θα επιλέξει να επιβραβεύσει πολιτικές εκ του ασφαλούς που χαϊδεύουν τα αυτιά αλλά ομηροποιούν το μέλλον των δικών μας παιδιών και των μελλοντικών γενιών; Θέλουμε να είναι η Κύπρος ένα ισότιμο μέλος της ΕΕ που να προσπαθούμε να φέρουμε τα καλά της Ευρώπης στην Κύπρο την ίδια ώρα απαιτώντας και από την Ευρώπη να σέβεται την Κύπρο και τους Κύπριους πολίτες ή θέλουμε την Κύπρο της διαμαρτυρίας, της μεμψιμοιρίας των μίζερων οραμάτων;”.

Keywords
Τυχαία Θέματα