Το ρωσικό καταδρομικό ‘Μέγας Πέτρος’ επισκέφθηκε ο ΥΠΑΜ

19:07 12/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Οι διαχρονικές σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας παραμένουν άριστες δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, με αφορμή την επίσκεψη του στο ρωσικό καταδρομικό “Μέγας Πέτρος” που ναυλοχεί στο λιμάνι Λεμεσού, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι τα οφέλη από τις αφίξεις πολεμικών πλοίων στο νησί είναι και πολιτικά και οικονομικά.

Ο κ. Φωτίου επισκέφθηκε το απόγευμα το ισχυρότερο πολεμικό πλοίο όλων των ρωσικών στόλων και μετά την ξενάγηση του εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από τη δύναμη πυρός του “Μέγα Πέτρου”, αλλά και τις ευχαριστίες

του για τη διαχρονική στήριξη της Ρωσίας στο εθνικό μας θέμα.

Διαμήνυσε δε ότι “πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε θέματα ασφάλειας και άμυνας κι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι, μέσα από αυτές τις συνεργασίες, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη περιοχή”.

Ο Υπουργός Άμυνας επανέλαβε τη θέση ότι τέτοιες επισκέψεις, κατατάσσουν την Κύπρο ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή και υπέδειξε πως πέραν από τα πολιτικά οφέλη, η Κύπρος απολαμβάνει και σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη χρήση του λιμανιού της Λεμεσού από πολεμικά πλοία ξένων χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα