Το ρόλο των “Πολιτικών Αποστολών” εξήρε η Ε. Θεοχάρους

15:37 2/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έννοιες και Πρακτικές Ασκήσεις στην Πολιτική Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο συνέδριο, μαζί με άλλα, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συνδιοργανώνονται με την Αυστρία στις Βρυξέλλες.

Ανακοίνωση από το Γραφείο της κ. Θεοχάρους αναφέρει ότι η Ευρωβουλευτής, «η οποία καλωσόρισε τους συνέδρους, μίλησε ως Ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Προεδρεύουσας της ΕΕ χώρας» και αναφέρθηκε «στη σημασία των ανά τον κόσμο ανθρωπιστικών

αποστολών της ΕΕ ως ‘Ηγετικής Ηπιας Δύναμης’ (Soft Power) στο διεθνές σύστημα».

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι «οι αποστολές αυτές έχουν ως στόχο την προώθηση της δημοκρατίας και την εμπέδωσης της σταθερότητας και της ειρήνης διεθνώς», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι «‘πολιτικές αποστολές’ (civilian missions), αποτελούν συστατικά στοιχεία των προσπαθειών για την οικοδόμηση κοινής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Καταλήγοντας, η κ. Θεοχάρους είπε ότι «το κυπριακό κράτος, που ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, έχει, εκ της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής του θέσης, τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό και δυσανάλογο του μεγέθους του ρόλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα