Το πρόβλημα ρευστότητας έθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ ο Υπ. Γεωργίας

19:53 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συγχρηματοδότησης στο σχέδιο ανάπτυξης της υπαίθρου στην Κύπρο, ζήτησε από την Κομισιόν, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.

Ο κ. Κουγιάλης είχε σήμερα ιδιαίτερη συνάντηση στο περιθώριο της συνεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Dacian Ciolos, στον οποίο έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας της Κύπρου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη σοβαρή έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί για αγορά γεωργικών εισροών.

Ως πρώτο μέτρο, ο κ. Κουγιάλης έθεσε επιτακτικά την ανάγκη για αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συγχρηματοδότησης στο σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης σε 85%. Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη ενίσχυσης του δημοσιονομικού φακέλου της Κύπρου για την αγροτική ανάπτυξη για την περίοδο 2014-2020.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος υπογράμμισε, τέλος, την αυξημένη σημασία που θα αποκτήσει ο γεωργικός τομέας της Κύπρου στο άμεσο μέλλον, ειδικότερα στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της ανεργίας, ζητώντας την κατανόηση και τη βοήθεια του Επιτρόπου Ciolos για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα