Το πακέτο μέτρων οδηγεί σε κοινωνικό κράχ εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας

23:22 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Επικήδειο της κυβέρνησης» χαρακτήρισε την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση για «πλήρη υπακοή» σε ό,τι ζητούν η τρόικα

και η Γερμανίδα Καγκελάριος και αναρωτήθηκε πού ακριβώς βρίσκονται οι «κόκκινες γραμμές» που επικαλούνται οι κυβερνητικοί εταίροι όταν δεν υπολογίζουν, όπως είπε, ούτε το Σύνταγμα της χώρας: «Ψηφίζετε άρον άρον ένα αντισυνταγματικό νόμο που ξέρετε ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια. Μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε; Πού βάζετε όριο;» είπε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «γατζώνονται» στις καρέκλες της εξουσίας και στηλίτευσε πολλάκις προσωπικά τόσο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλο, με αναφορές στο ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ όσο και τον Πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά, κάνοντας ειδική μνεία στην απουσία του από την Βουλή αλλά και στις προεκλογικές του δεσμεύσεις τις οποίες, όπως ανέφερε, δεν τήρησε.

«Μην κατηγορείται εμάς για προνόμια. Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τόσα χρόνια ευθύνονται για το πελατειακό κράτος. Δεν λογαριάζετε ούτε το Σύνταγμα, ούτε τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εξέφρασε την άποψη ότι το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται και έχει ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία «δεν βγαίνει» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο η κυβέρνηση και η κ. Μέρκελ επιμένουν ότι «βγαίνει αυτό το πρόγραμμα».

Εκτίμησε, επίσης, ότι η πορεία που χαράσσει το υπό συζήτηση πακέτο μέτρων καταλήγει στην υιοθέτηση νέων μέτρων, πιθανότατα ακόμη και τον Φεβρουάριο. Και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δεν ζητά τώρα πάλι εκλογές επειδή ο κ. Σαμαράς δεν τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και είπε ψέμματα στον λαό, αλλά επειδή η ακολουθούμενη πολιτική θα «οδηγήσει σε κοινωνικό και οικονομικό κραχ» τη χώρα επαναλαμβάνοντας ότι αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ και σε χρεοκοπία.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ο λαός θα επιβάλλει εκλογές» και χαιρέτισε το πλήθος που διαδήλωσε στην πλατεία Συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα