Το Ναυτικό τίμησε τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο

17:05 6/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Υπό τη σκιά της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου, το Ναυτικό τίμησε σήμερα τον προστάτη του Αγιο Νικόλαο, σε μια λιτή τελετή στη Ναυτική Βάση ”Ευάγγελος Φλωράκης”, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας αλλά και συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι για πρώτη φορά από την έκρηξη βρέθηκαν στο στρατόπεδο.

Η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό, ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης από το νέο Διοικητή Ναυτικού Κυριάκο Ποχάνη, ενώ ακολούθως ο Υπουργός Αμυνας έριξε ένα στεφάνι στη θάλασσα, εις μνήμη

των νεκρών του ναυτικού και ακολούθησε μονόλεπτη σιγή. Η φετινή τελετή δεν περιλάμβανε οποιεσδήποτε θαλάσσιες επιδείξεις και περιορίστηκε σε έκθεση του οπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ανέφερε πως σήμερα ”εκφράζουμε εκτίμηση και αναγνώριση στο έργο που επιτελεί το πολεμικό μας Ναυτικό και η Ε.Φ., για το υψηλό πνεύμα, για την ετοιμότητα και επάρκεια τους να υπερασπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

”Σε αυτό το χώρο επίσης σήμερα, τιμούμε ξανά τη μνήμη του Διοικητή, των αξιωματικών, των ναυτών και όσων έδωσαν τη ζωή τους, εκτελώντας το καθήκον τους προς την πατρίδα”, είπε ο κ. Ηλιάδης, προσθέτοντας ότι ”η μνήμη τους παραμένει αιώνια και αυτών και όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να αντιμετωπίζουμε με πίστη και αισιοδοξία το μέλλον”.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας Πρέσβης Βασίλειος Παπαϊωάννου ανέφερε πως ”με τον εορτασμό του πολιούχου του Ναυτικού ανανεώνουμε Ελλάδα και Κύπρος το μήνυμα ότι οι δυο χώρες μας αποτελούν παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, σε μια περιοχή όπου, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, διακρίνεται από αστάθεια και αβεβαιότητα”.

”Ανανεώνουμε επίσης το μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και κυρίως μακριά από κάθε έννοια οικονομικής δυσκολίας”, είπε και συμπλήρωσε ”είμαστε διατεθειμένοι να αναπτύξουμε τις δυνάμεις μας, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας σε μια προοπτική ανάπτυξης για τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας και των λαών μας”.

Τα ανάμεικτα συναισθήματα τους σε μια δύσκολη γι’ αυτούς ημέρα εξέφρασαν συγγενείς των θυμάτων και συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η σύζυγος του Διοικητή του Ναυτικού, Μαρία Ιωαννίδη, ”σήμερα είναι έντονη η παρουσία αυτών που λείπουν και είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς”.

”Εκτός από τον πόνο νιώθω και πολλή περηφάνια για το σύζυγο μου, πολλή περηφάνια για τους αξιωματικούς εδώ, γιατί ξέρω ότι έδωσαν το άπαν των δυνάμεων τους για να οργανωθεί το Ναυτικό”, είπε η κ. Ιωαννίδη και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποτελέσει δικαίωση για το σύζυγο της, η συνεχής ενίσχυση και αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού.

Η σύζυγος του αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους, Κάτια Κλεάνθους, δήλωσε πως παρά το ότι είχε πει πως δεν θα ξαναερχόταν ξανά στη Ναυτική Βάση, αποφάσισε να έρθει ”επειδή γιορτάζει το Ναυτικό και θεώρησα τιμή προς το σύζυγο μου και προς όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους, όπως επίσης και στ

Keywords
Τυχαία Θέματα